1 Eylül 2010 Çarşamba

Son Gün İsmi Mehmet Yozgatlı


Transferin son gününde kadroya dahil ettiğimiz 13. futbolcu 1 yıllık sözleşme imzaladığımız Mehmet Yozgatlı oldu. Kendisi gerek Gençlerbirliği taraftarı gerekse Türk futbolseverler tarafından bu sezon yaptığımız en tanınmış transfer. İsmini, takımını, oynadığı bölgeyi bile bilmediğimiz sadece çıkarım yaptığımız transferlerden sonra tanınmış birisinin takıma verecekleri ve veremeyecekleri hakkında daha net tahminlerde bulunabiliriz.



Öncelikle takımın hazırlık karşılaşmalarında ve başlayan resmi maçlarda alınan başarısız sonuçların ardından aylar öncesinde transfere son noktayı koyduk diyen yöneticilerimiz daha sonra Doll’ün transfer istemesi üzerine arayışlara başlamış ve Shane Smeltz’i renklerine bağlamıştı. Smeltz takımın eksik bölgesine yapılmış bir takviyeydi, eldeki santraforların gerekli kaliteden uzak olduğu transferler yapılırken istatistiklerinden bile belli oluyordu, izleyince de yanılmadığımız ortaya çıktı. Bana göre görülen en büyük eksik Doll tarafından da belirtildiği gibi bir orta sahaydı ancak bu gerçekleşmedi, yerine transfer edilen isim Mehmet Yozgatlı oldu. Kendisi hepimizin bildiği üzere sağda çizgide oynayan bir futbolcu. Bu sene yapılan transferlerden Cem Atan ve Mehmet Akgün’de yine aynı bölge futbolcusu. Kadroda bulunan diğer oyunculardan Serkan Çalık ve Hurşut Meriç’te bu bölgede oynayabilen oyuncular. Patiyo Tambwe’de arada bu bölgeye kayarken son Bucaspor maçında ise Oktay oynamıştı. Bu noktadan bakarsak şöyle bir sorunla karşılaşıyoruz. Bu kadar çok adamın oynayabildiği bir bölgeye neden transfer yapılır? İşte yanlış transfer politikasının bir göstergesini daha bu transferde görebiliriz. Aynı Balaj ve Billy transferlerinin üzerine aynı bölge için Smeltz’in geldiği gibi yapılan diğer hatalı transferlerin üzerine de Mehmet Yozgatlı gelmiş durumda. Sonuç olarak bu sene transfer edilen 6 oyuncudan sadece 2’si forma şansı bulabilecek eğer diğerleri görevleri dışında bölgelere kaydırılmazsa. Yanlışlar üzerine yanlışlar yapılıyor demek söylenecek en doğru söz olur galiba.



Mehmet Yozgatlı’ya daha detaylı bakarsak başarılı kulüplerin kadrolarında bulunmuş, 8 Şampiyonlar Ligi maçında görev almış bir isim. Şu anda kadroya girmiş geçmişi en parlak isim demek aynı zamanda. Yalnız yakın geçmişi daha belirleyici olduğundan bu noktada bu transfer büyük handikaplar içeriyor. Geçtiğimiz sezon sadece 7 maçta forma giymiş ancak sahada kaldığı en uzun süre yalnızca 53 dk. Toplam aldığı dakika ise 155. Yani oldukça kötü rakamlara ulaşmış bir sezonu geride bırakmış bulunuyor. Bir diğer sorun ise şu ki Antep ile ilişkisi geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru bitmişti. Aradan geçen yaklaşık 3,5 aylık süreyi Mehmet Yozgatlı nasıl geçirdi, şu anda hazır mı yoksa diğer transferler gibi hazır olması beklenecek mi? Bu iki durum bu transferin yanlış bir transfer olduğu izlenimini uyandırıyor. Futbolculuk hayatında son çizgiye kadar inip orta açan, rakip beki zorlayan, ayak bileklerine hakim görüntüsünü görebilmek bu şartlar altında ne derece mümkün olur merak konusu. Tüm şartları göz önüne alırsak kulüp olarak çok başarısız bir transfer sezonunu geride bıraktığımızı söylemek hiç de zor değil. Mehmet Yozgatlı’da buna dahil gibi duruyor bu noktadan bakınca.


Son saniyelere girerken yazıyı güncellemeyi gerektiren haberlerde geldi. Buna göre Arnavut genç oyuncu Bekim Balaj Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kartalspor’a, Bruce Djite ise Shane Smeltz’i transfer ettiğimiz takımlardan Goald Coast United’a transfer oldu. Geçtiğimiz sezon kadroda bulunan ancak iki maçta forma şansı bulan Sebahattin ise Hacettepe’ye gönderildi. Şişkin ve verim alınamayan kadro böylece biraz boşalmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder