12 Eylül 2010 Pazar

Kritik İ.B.B. Maçı

Sezona kendince büyük hedeflerle başlayan takımımız ilk 3 haftada gerek oyun gerekse sonuçlarla erken bir hüsrana uğradı. Doll’ün gönderilmesi dedikoduları ise gerçeğe biraz daha yaklaşmış durumda. Her ne kadar rekor bir transfere imza atıp bunun yanında bolca futbolcu transfer edilse de geçtiğimiz sezondaki eksiklerimizi gideremedik. Yanlış transfer politikası ve yanlış tercihler sayesinde zaten başarı beklemediğim takımım olası kötü sonuçta sezona erken havlu atabilir. Bu açıdan önemli olan bu karşılaşmanın sonucunu ise kestirmek gerçekten oldukça zor.


Bir önceki hafta karşılaştığımız Buca karşılaşmasında yanlış sistem ve bu sistem için seçilmiş yanlış oyuncu tercihleri neticesinde beklemediğimiz bir yenilgi aldık. Bu karşılaşma öncesi açıklanan olası kadro yine daimi sisteme geri döneceğimizi gösteriyor ki mantıklı olanda bu zaten. Düşünülen bu kadro için tahminim defansif güvenliğin daha sağlam ancak ofansif olarak yine rakibin oyununa bağlı olacağımız yönünde. Geçtiğimiz sezonki İ.B.B. maçı tüm sezonun en çok pozisyon ürettiğimiz ve en rahat sonuca ulaştığımız maçıydı. Yine böyle bir karşılaşma olmasını umuyorum.


Rakip İ.B.B. ise sezona iyi bir giriş yaparak 3 maçta 6 puan topladı. Süper Ligdeki 4. sezonunda oldukça istikrarlı bir grafik çiziyorlar. İlk sezon 12., ikinci sezon 9. ve geçtiğimiz sezon ise 6. sırada ligi tamamladılar. Her ne kadar bu çıtayı yükseltmeleri zor görünse de kadronun korunması ve sezon başı aldıkları puanlarla sürpriz yapabilirler lig sonunda. Bizimle oynadıkları 7 karşılaşmada ise sadece 1 galibiyetleri bulunuyor. Her bakımdan istikrar sahibi takımın bu istatistiği de devam edebilir bu karşılaşmada. Her ne kadar takımım için umut dolu olamasam da bu karşılaşmada en azından yenilmeyeceğimizi düşünüyorum. Tahmini skorum ise 1-0 kazanacağımız yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder