14 Eylül 2010 Salı

İlk 3 Puan…

Ligin 4. haftasında İ.B.B. yi 2-1 yenerek sezonun ilk 3 puanını almayı başardık. Bu 3 puan Doll, yönetim, taraftar ve takımın geleceği için çok önemliydi. Her kesim üzerindeki baskı azda olsa azaldı. Thomas Doll geçtiğimiz haftadan dersler çıkararak bu hafta ideal sistemine geri dönüp oyuncuları asıl mevkilerinde oynattı. En azından rakibe fazla pozisyon vermeyen anlayışımızın olduğu bu sisteme bakarak geçen haftaki Buca maçını pisi pisine kaybettiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu haftaki saha içi görüntümüz olası kadroya yakın bir şekilde şöyleydi.


Maça böyle bir görüntüde başlayarak ilk dakikalarda oldukça etkili olduk ve ilk üç dakikada üç net pozisyon kaçırdık. Bunlar yan toplardan oluşturduğumuz pozisyonlardı ve bizim için en büyük tehlikeler bu maçta fırsatlara dönüşmüştü ancak başarılı olamadık. Bu dakikadan sonrada topun hakimiyeti bizdeydi, oldukça etkili oynamaya başlamıştık ve kazandığımız penaltı sonrasında da öne geçmeyi başardık. Golden sonra oyunun kontrolünü kaybetmeye başladık ve 20’li dakikalardan itibaren top tamamen rakibin kontrolüne geçti. Ciddi pozisyonlara giremeseler bile golün geleceği belliydi. Kazandıkları bir serbest vuruş sonrasında barajın bütünlüğünün kaybolması neticesinde golü atmayı başardılar ve durum dengelendi. İlk yarıda böyle bitmiş oldu.


İkinci yarıya başlarken özellikle orta sahanın topa sahip olamaması ve rakibin bu bölgelerde topu sahiplenmesi oyuncu değişikliğini gerektiriyordu ancak Doll bir değişikliğe gitmeden ikinci yarıya ilk yarıdaki 11’le başladı. Oyunun bu devresi iki takım içinde dengede gitti. Baskın olan taraf yoktu ve ciddi pozisyonlara giremedi iki taraf. Maç beraberlikle bitecek diye düşünülürken rakibin topu ters bir vuruşla dışarı çıkarması neticesinde kazandığımız köşe atışını iyi kullanarak tekrar öne geçtik. Bu köşe atışında Orhan’ın ceza sahası dışından kendini göstererek içeri kat etmesi ve güzel gelen ortamız her zaman görmek istediğimiz organizasyon olarak hafızalarımıza girdi. Bu dakikadan sonra rakip Belediye ciddi bir pozisyon harcayarak beraberlik şansını kaybetti ve maç 2-1 lik skorla bitmiş oldu. Özellikle bu yarıda hakem Özgür Yankaya oldukça kötü bir yönetim sergiledi ve oynamak isteyen iki takımı da sık düdükleriyle engelleyerek oyunu soğuttu. Kararlarının çoğu ise aleyhimizeydi.


Maçın iyi yönde dikkat çeken futbolcusu bana göre İ.B.B. den Gökhan Süzen’di. Özellikle maç boyunca duran topları çok etkili şekilde kullanarak kalemizde tehlikelerin oluşmasına neden oldu. Kullandığı serbest vuruşta ise beraberlik golünü atan isimdi. Kötü yönde dikkat çeken ismi ise bizden Jedinak’dı. Fazlasıyla kötü bir performans sergiledi ve özellikle yaptığı pas tercihleriyle faydadan çok zararı dokundu. Oyunda 90 dk. boyunca kalması ise Doll’ün yapmış olduğu büyük hatalardandı. Dikkat çekici iki konu ise Doll yönetiminde ilk defa savunma oyuncularımızdan birinin gol atmasıydı. Bundan sonraki maçlarda da özellikle duran toplar iyi takip edilmeli ve savunma oyuncularının skora katkıları daha da artmalı. İkincisi ise 2008-2009 sezonunun 7. haftasında kazandığımız penaltı atışı sonrası ilk penaltı atışımızı kullanıyor olmamızdı. Tam olarak ifade etmek gerekirse 64 resmi müsabaka sonrası kazanılan ilk penaltı. Zec’in içeri kat edişlerini devam ettirmesi ileriki dönemlerde de penaltı kazanmamızı sağlayabilir. Umarım aynı hareketleri top tekniği yüksek diğer oyuncumuz Hurşut’tan da görebiliriz. Daha fazla içeriyi düşünürse çok sayıda tehlikeli top kazanma şansımız oldukça yüksek. Sırada Karabük deplasmanı var ve ondanda dilediğimiz 3 puanı almamızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder