24 Eylül 2010 Cuma

Bir ANKARA Derbisi

Ligin 6. haftası Ankaralılar için ayrı bir heyecan taşıyan Gençlerbirliği-Ankaragücü derbisine hazırlanıyor. İki takımda senelerdir ligin iddialı ekiplerinden olmadığı için bu derbi ulusal çapta heyecan yaşatmasa da bizler için manevi önemi her zaman büyük olmuştur. Taraftarlar olarak biz maç beklerken, bir önceki yazımda belirttiğim takımdan gelen kötü haberler ise bozuk olan morallerimizi daha da artırmış oldu. As oyuncularımızın eksiklikleri bu maçı ve sonrasını daha da düşündürücü hale getirdi.


Maçın favorisi olarak görülen takım bizimde eksiklerimiz çokluğunu da katarsak Ankaragücü. Kadronun nasıl çıkacağı ise en büyük merak konusuydu ve muhtemel kadro açıklandı. Buna göre birkaç sürpriz görüyoruz. Curri’nin sakatlığı ile yerinin iyice sağlamlaştığını düşündüğüm Mahmut Boz bu maç için düşünülmezken bu bölgeye Kulusic düşünülmüş. Sezonun ilk maçı olan Eskişehir deplasmanında yine sakatlıkların çok olması nedeniyle ilk 11’de başlayan ve 90 dk. forma giyen Kulusic o maçtan sonra forma şansı bulamamıştı. Son anda Mahmut’ta bir sakatlık çıkmamışsa çok yanlış bir tercih bana göre. Öncelikle bir stoper olarak çok yetersiz performanslar gösteren Kulusic’in ilk defa Aykut ile oynaması, takımı tanımaması ve bununda ciddi bir derbi olması Doll ile ilgili yine soru işaretleri oluşturuyor kafamızda.

Bunun dışında bir sürprizde elden çıkartamadığımız ve uzun dönemdir kadromuzda bulunan Patiyo’nun da ilk 11’de sahaya çıkacağının düşünülmesi. O bölgede de sakat isimlerimiz çok, yeni transfer Cem Atan forma şansı bulduğu yaklaşık 20 dk.lık sürede son yıllarda görmediğimiz kadar kötü bir performans gösterdiğinden düşünülmüyor olabilir. Bilal Çubukçu ise zaten Süper Lig ayarında bir isim değil, onu da haftalardır kadroda düşünmüyor Doll. Patiyo’nun ise enerjisi ve hızından faydalanılmak isteniyor olabilir ama Patiyo en muhteşem maçında bile ıslıklanacak bir isim oldu gözümüzde. 


Son sürpriz ise Billy Mehmet. Karabük maçında burnuna aldığı darbe nedeniyle sakatlanan ve maskeyle oynayacağı söylenen Billy’nin bu maçta oynamaması da düşündürücü.  Sakat yokken Smeltz’i asıl yeri dışında sol forvet olarak oynatan Doll bu maç onu santrafor olarak, Patiyo’yu ise sol forvet kullanacak gibi duruyor. Benim sistem tahminim ise yine 4-3-3 olacağı şeklinde. Sakatlıkların fazla olması nedeniyle fazla ofansif oynamayacağını düşündüğüm Doll’ün savunmada takımı 4-5-1 düzenine geçirip alan daraltarak rakibin organizasyonlarını durduracağını düşünüyorum. Böyle olursa eğer bana göre mantıklı olanda olmuş olur. Maç sonucu tahminim bu varsayımlar altında 0-0. Derbiye yakışan bir mücadele izlemek umuduyla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder