22 Eylül 2010 Çarşamba

Sakat Gençler !

Sezon öncesi TSYD Kupası’nda Mustafa Pektemek’in sakatlanarak 6 ay sahalardan uzak kalacağı haberiyle verdiğimiz ilk fireden sonra 6 aylık bir sakatlık haberi de sezonun ilk 5 haftasında 90 dakika forma giyen stoperimiz Debatik Curri’den geldi. Antrenmanda diz dönmesi sonucu ameliyat olacağı açıklanan Curri’nin yerine iyi bir alternatifimizin olmaması sezonun geri kalanı için oldukça endişe verici bir durum olmuş durumda. Bu bölge için oynaması muhtemel isimler ise iki haftadır sol bek oynayan Aykut’un tekrar stopere geçmesi veya kimsenin beğenmediği isim Ante Kulusic’in buraya yerleştirilmesi. İki sol bekimizden istediğimiz performansın alınamaması, Aykut’un özellikle hava toplarında oldukça başarısız olması, Kulusic’in Süper Lig’e göre amatör kalması durumlarını düşündüğümüzde savunma hattımızın ilk yarıyı atlatması biraz zor görünüyor.


Savunma için durumun böyle olmasına rağmen sorunumuz sadece bununla bitmiş değil, diğer bölgelerde de oluşan sakatlıklar tüm takımı etkilemiş durumda. Sezon başlamadan sakatlıkları bulunan orta saha oyuncularımız Michael Stewart ve Mehmet Akgün’ün durumları aynen devam ediyor. Ofansif oyun kurucumuz Harbuzi ise geçtiğimiz hafta Karabük maçında 12. dakikada sakatlanarak sahayı terk etmişti. Kendisine yapılan kontroller sonrası onunda en az 3 hafta sahalarda olamayacağı tespit edildi. Düşük hücum alternatifimiz dolayısıyla pozisyon üretmekte zorlanan takımımıza bir de bu eksiklik eklenince savunmadan sonra hücum çeşitliliği konusunda da oldukça zorlanacağız gibi duruyor. Bu bölge için alternatif isim Oktay Delibalta olabilir.

Her bölgede oluşan sakatlıklar hücumda da kendini gösterdi. Patlama beklediğimiz ama henüz göremediğimiz oyuncumuz Ermin Zec’de Harbuzi’nin sakatlığına benzer bir şekilde sakatlanıp 2 hafta takımdan uzaklaşmış durumda. Curri gibi ilk beş hafta 90 dakika sahada kalan oyuncumuz Zec beklediğimiz gibi oynamasa da yinede rakip defansı zorlayan hareketleriyle takıma olumlu katkı verenler arasında yer alıyordu. Onun sakatlanması da rakip defansı tehdit edecek bir ismimizin daha olmaması demek oluyor ki gol bulmada çok zorlanan takımımızın işi daha da zorlaşmış durumda. Yerine oynaması muhtemel isim ise henüz bir faaliyetini göremediğimiz Serkan Çalık gibi duruyor. Yine bu bölgeden bir eksiğimizde cezalı Hurşut. Karabük maçında kullanmış olduğu kötü söz neticesinde direk kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Hurşut’un iki hafta ceza alma durumu var. Üç haftadır oyuna sonradan giren Hurşut özellikle hızlı ataklarda etkili bir ismimiz. Topla çok oynaması ve zamanında gereken pasları atamaması gibi eksikleri olsa da oyunu değiştirebilecek bir ismimizin eksikliği de bizim için dezavantaj. Bu eksikler sonrası bu hafta oynanacak derbiyle ilgili neler yapacağımız merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder