30 Ağustos 2010 Pazartesi

Avrupa 2012 Yoluna Çıkıyoruz…



A Milli Futbol Takımımız Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde gruptaki ilk maçlarına cuma ve salı günleri çıkıyor. Gruba genel olarak baktığımız zaman Dünya Kupası yarı finalisti Almanya’dan sonra grubun ikinci favori ülkesiyiz. Almanları geçmek her takım için oldukça zordur, bizim içinde böyle zor olacaktır ancak asıl önemli olan grubun diğer takımları karşısında başarılı sonuçlar alabilmek. Bu bakımdan önümüzdeki ilk iki maç çok büyük önem taşıyor, olası puan kayıpları bir şampiyonadan daha mahrum edebilecek kadar ciddi sonuçlar doğurabilir. Güzel oyun ve iyi sonuçlarda büyük motivasyon sağlayıp yolumuza devam etmemiz açısından kritik öneme sahip. Daha önceki yaşanan kayıplardan dersler çıkarılıp her maça 90 dk.lık dönüşü olmayan final havasında çıkılması gerekiyor, bizde umarım bunu görürüz bu karşılaşmalarda.




Genelden özele girersek eğer ilk iki maç için çağrılan aday kadroya baktığımız zaman Fatih Terim dönemindeki kadronun bir uzantısı gibi görünmekte. Oğuz Çetin imzası kendini belli ediyor. Çoğu formsuz, kendi takımlarında oynayamayan, uzun sakatlıkları henüz geçmiş isimlerin bol olduğu bu kadroyu beğendiğimi söyleyemem. Burada Guus Hiddink’e fazla bir şeyde diyemem çünkü daha Türk futboluna adapte olamadı ve kendi söylemlerinden de radikal kararları sevmediğini belirtti. O bakımdan bu kadro üzerinden belli bir süre daha gidecektir. İlk maçın grubun kolay takımlarından Kazakistan’la olması bizim için avantaj. Kazakistan kadrosunda herhangi bir yıldızı olmayan, çoğu futbolcusunun kendi ülkesinin kulüplerinde oynadığı bir milli takım durumunda. Burada kötü bir sürpriz beklemiyorum. Oyun olarak ciddi göze batan durumlar olursa eğer, Belçika karşılaşmasında düzeltilmesi açısından o maçın hazırlık karşılaşması gibi bir konuma sahip normal şartlar altında. İlk dk.larda oyun ve skor üstünlüğünü elimize almamızı bekliyorum.




Aday kadrodan nasıl bir ilk 11 çıkacağı ise asıl merak konusu. Hazırlık maçlarında vazgeçmeyeceği isimler kalede Volkan, savunmada Servet, orta alanda Hamit ve Emre, hücuma yakın isimler olarak da Arda ve Tuncay’dı. Bu isimleri milli takıma hangi hoca gelirse gelsin ilk 11 başlatır zaten, o bakımdan önemli olan diğer isimleri nasıl kullanacağı. Kazakistan ilk resmi maçımız, fazla oyuncu değişikliği hakkı ve maçın öneminden dolayı ne düşündüğünü daha net görebiliriz bu karşılaşmada. Hiddink’in kendi oyun felsefesinden yine vazgeçeceğini düşünmüyorum. 4-2-3-1 düzeniyle sahaya çıkıp, hızlı oyun anlayışını takımdan sahaya yansıtmasını isteyecektir. Hızlı bir giriş yapıp sonrasında Belçika maçına bakarız diye ümit ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder