23 Ağustos 2010 Pazartesi

Yinelenen Skor 0-0

Ligin 2. haftasını geride bırakırken biz yine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Skor tahminim bir önceki haftada olduğu gibi maçı 0-0 geçireceğimiz yönündeydi. Bunun ana nedenini de yine her zaman konu geçtikçe belirttiğim gibi üretkenlikten uzak orta saha elemanlarının varlığı oluşturuyor. Bu kadroda bu isimler var olduğu sürece de böyle maçlar görmeye alıştık zaten ve daha fazla görmemizde çok olası. Bu oyundan ve skorlardan bizler memnun değiliz, sorumlular ne düşünüyor acaba da hala ciddi bir gelişme olmuyor anlayan birisini de göremedim. Bu lafları söylüyoruz çünkü ciddi tek bir pozisyon bile olmayan bu maçın anlatılacak fazla bir tarafı da yok.



Thomas Doll yine aynı sistem ve anlayış çerçevesinde kadrosunu sürmüştü sahaya. Geçtiğimiz haftadan farklı olarak iyileşen Orhan Şam sağ beke geçmiş, Aykut’un yokluğunu ise Mahmut Boz doldurmuştu. Önceki haftanın sürprizi Bilal bu hafta yedekten başlamış ve yerine Jedinak’a bırakmış, Oktay ile de Serkan Çalık değişikliği vardı. Arayış içinde olduğunu düşündüğüm Doll bu haftada aramaya devam etti ancak kadrodaki potansiyele bakınca arayınca bulunamayacak şeyler arıyor. Maç sonu açıklamasında kullandığı ifadelere baktığımız zaman defansif anlamda iyi ama ofansif anlamda iyi değiliz demişti, bende merak ediyorum acaba nereye bağlıyor ofanstaki eksikliğimizi. Bu isimlerle ofansta 3 adama bağlı durumdayız. O zaman nerede kaldı futbol takım oyunudur anlayışı? Defansif özelliği iyi olan ancak ofansa hiçbir zaman katkısı olmayan Cem Can ve yanında oynayan Jedinak’ın takıma üretkenlikte ne fayda verdiği görülmüş ki? Geçtiğimiz sezonu da zaten bu tip oyuncular yüzünden kısır geçirmiştik. Kadrodaki futbolcuları birkaç kez izleyenler ne demek istediklerimi daha iyi anlayabilirler.



Gaziantepspor tarafından bakarsak maça, beklediğimden iyi oynadılar ancak gerekli cesareti gösteremediklerinden Ankara’da kazanma ihtimali için bir sene daha beklemeliler. Özellikle hücum konusunda oldukça kaliteli alternatifleri var. Yalnız iyi hazırladıkları organizasyonu bitirmede sorun yaşıyorlar ki bununda sebebi henüz tam takım olamadıklarından diye düşünüyorum. Potansiyelleri oldukça fazla eğer değerlendirmeyi bilirlerse sezon sonu bizden daha fazla iyi bir konumda olabilirler. Yinede Tolunay Kafkas’ın maç sonu değerlemesinde söylediği gibi sistem değişikliğine gitmek onlar için özellikle böyle maçlar için daha iyi olabilir. Maçın en iyi ismi içinde çok düşünmek gerekir ama en kötü performans gösteren ismi Cem Can’dı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder