20 Ağustos 2010 Cuma

Yenilmeyeceğimiz Bir Maç !

Ligin 2. haftasında takımımız taraftarının karşısında ilk ciddi sınavına çıkıyor. Artık lig başladı ve gelecek olan her puan, oynanacak oyun, kazanma isteği ve arzusu bize gelecek günlerin nasıl olacağına dair kafamızdaki soruları silmeye başlayacak. Başlıkta bu maç için oldukça kesin bir ifade kullanmamın sebebi ise takımıma fazla güvenmem veya Gaziantepspor’un bize rakip olamayacağını düşünmemden değil tabi ki. Sebep bu iki takım arasındaki fazla istikrarlı istatistikler. Nedendir bilinmez ama özellikle iki takım arasındaki maçlarda tarih fazlasıyla tekerrür etti, Antep 11 yıldır Ankara’da kazanamıyor. Bu maçında önceki sezonlardan farklı olacağını düşünmeden iki ihtimal üzerinde duruyorum. Galibiyet veya daha büyük olasılık olan beraberlik. Aynı dönem büyük bir çıkış yakalamış ve inişi de beraberce yapmış kırmızı siyahlı bu iki kulüp arasında daha pek çok farklı benzerliklerde oldu bu zamana kadar.



Geçtiğimiz hafta takımımızın neler yaptığını belirtmiştik. Gaziantepspor ise aslında iyi transferler yapmış, teknik ekibi yenilemiş ve iddialı görünen takımlar arasında geliyordu. Maçı izlemememe rağmen yapılan yorumlara baktığımda Kasımpaşa’nın daha üstün oyun oynadığı ama genel olarak bizim maça benzer zevksiz, mücadeleye dayalı oyun olduğu yönündeydi. Bu yorumlara ve bizim geçen haftaki oyunumuza baktığımız zaman taraftarların pek futbola doyacağı hafta olmayacak sanki. Yine iki takımında gol atmadan ve yemeden sezona başladığını düşünürsek bu haftada bunu gerçekleştirmeleri uzak bir olasılık değil. Antep için Ankara’dan alınacak bir puan onlar adına çok iyi olur ancak bizim takım için ligde iddialı olmak istiyorsak galibiyet zorunluluk durumunda. Fikstüre baktığımız zaman özellikle önümüzdeki 3 hafta çok kritik ve puan kaybı yaşamamamız lazım bu bölümde.



Sahaya çıkacak kadroyla ilgili ise tahmin yapmak oldukça zor. Geçtiğimiz hafta mecburiyetinde getirdiği etkiyle sürpriz isimlere şans veren Doll bu hafta neler yapabilir kesin bir şey söyleyemeyiz ancak yine orta saha ve hücum hattı konusunda bir arayış içerisinde olacağa benziyor. O bakımdan alternatiflerini bu maçta da değerlendirebilir ama bu arayış uzun sürerse, kadro istikrarı yakalayamazsak bu bize zarar vermeye başlar. İstediği bölgelere henüz(?) transferler gerçekleşmemiş durumda. Her basın toplantısında vurgulayarak söylüyor bu gerekliliği bizim gibi, bizde bu olası gelişmeleri hala bekliyoruz Doll gibi. Eldeki malzeme ile nasıl bir kadroyla çıkarsak çıkalım genelde yaptığımız gibi ilk olarak savunma güvenliğini ön planda tutan ve kenar forvetleriyle sonuca gitmeye çalışan bir anlayışa sahip olacağımız yönünde. Antep cephesinden bakarsak eğer hedeflerinin bir puan olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde oyunu bozan bir orta saha ve hızlı hücum adamlarını kullanma ihtimalleri yüksek. İki takım açısından ise pozisyon kısırlığı olma ihtimalini düşünürsek duran toplar bu maçta kritik önemli olabilir. Benim maç sonucu için büyük olasılık verdiğim tahmin beraberlik. Sonuçta yine 0-0 olursa sürpriz sayılmamalı pek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder