22 Ağustos 2010 Pazar

CEM ONUK Gitti !

Cem Onuk. Gençlerbirliği için ne önemi vardır, derin bir tartışma konusu ancak Gençlerbirliği taraftarı için bu haberin anlam ve önemini söylemeye sözler yetmez. Büyük harfleri tercih etmemdeki sebep ise isme dikkat çekmek. İlk 19 Mayıs Stadı’na gitmemin üzerinden 10 yıl kadar geçmiştir ve ilk Cem Onuk’la tanışmamda bu vesileyle olmuştur. Kale arkası tezahürat grubu olarak Cem Onuk’un gitmesi yönünde fazlasıyla istek vardı taraftarlarımızda ve bende sormuştum yanımdaki bir abiye kimdir bu Onuk diye ve cevap vermeye bile gerek duyulmayacak biri dercesine …’in biri dedi. Aradan yıllar geçti, yaşım büyüyüp takip etmeye başladım, kulüpteki yetkilerini, yaptıklarını öğrendim, oldukça başarısız sonuçlar aldığımızı gördüm ve halada görmekteyim. Sayısız başarısız transferin arkasındaydı, arada kısa zamanlı gidişleri oldu ama tekrar yine döndü. Bunlar olurken taraftar genelde iki ismin üzerindeydi. Cavcav ve büyük ortağı Onuk. Bu ikilinin ikisi de fazlasıyla pay sahibi tüm bu kötü tablolardan ancak hiçbir zaman bunu kabul edecesine davranış içine girmemişlerdi. Şimdi yine aynı haber çıktı ve ulusal basında bu yer aldı. En azından bir dönem gidiş yolu gözüküyor ancak geçmişe bakarsak ve geleceğe ışık tutarsak her an bir dönüşte olabilir. Bizim isteğimiz ise artık işini daha ciddi yapan ve kulübümüzü hak ettiği yerlere getirecek isimler olması yönünde.



Bu haberin arkasından bir dedikoduda Thomas Doll’le yolların ayrılacağı yönündeydi. Aslında Doll’le sözleşme yenilenmesinden sonra kulüpte doğru işler yapılmaya başlandı diye düşünceler vardı ama bu gönderilme olasılığı şimdi olmasa bile her zaman olabilir. Sportif olarak ele alırsak Doll’ün gönderilmesi son derece hata olur. Çünkü elinde üretkenlikten uzak, bozmaya yönelik olarak oyuncular var. Her zaman olmasa da genelde eldeki malzemeye göre güzel kadro çıkartan ve oynattıran birisi. Eksikleri de çok ancak özellikle yerine düşünülenlere bakarsak Doll’ün gönderilmesinin yanlışlığı Onuk’un gidişinin doğruluğu kadar yer kaplar. Özellikle ismi geçen Hikmet Karaman geçen sezondan beri ağızlarda olduğu için çok çok kötü günler bizi bekliyor da olabilir bu olasılık olması durumunda. Hikmet Karaman ve diğer tüm Türkiye’yi gezen teknik adam görünümündeki tayfanın artık Asya liglerine gidip bizi de tedirgin etmeyi bırakmaları gerekir. Herkes hak ettiği yerde olursa başarı daha fazla olur.



Bu iki olay bugünkü maçı bizim açımızdan kötü etkileyebilir. Aniden gelen bir istifa ve teknik adamın gönderileceği dedikodusunun futbolcu üzerinde olumlu etki bırakılacağı düşünülemez. Tabi bir de takımın yeterlilik derecesi var ortada. Şiddetle Doll tarafından istenildiğini düşündüğüm iki transferin olması ve zaman sıkıntısı bu istifayı ve dedikoduyu getirmiş olabilir. Bu şartlar altında durum değerlemesi çıkarırsam istenilen iki transfer ya hiç ya da istenilen düzeyde olmayacak. Doll’e ya bu kadro ya da git denilecek. Değerleme yanlışı yapmamı ve bu kötü senaryoları görmemeyi istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder