13 Ağustos 2010 Cuma

2010-2011 Sezonuna Eskişehir’de Başlıyoruz.

Orta sıralarda bitmiş bir sezondan sonra yeni umutlarla yeni bir sezona daha başlıyoruz. Öncelikle sadece sportif olayların konuşulduğu güzel bir sezon geçirmemizi diliyorum. Takımımızı ise görmek istediğimiz başarılarla. Cumartesi günü saat 22.00’de oynanacak maçı Halis Özkahya yönetecek. Kendisi bir önceki sezon Eskişehir-Gençlerbirliği arasındaki 0-0 lık maçı da yönetmişti. Bu benzerlik skorada yansıyabilir diye düşünmekteyim.



Takımda maç öncesi en büyük sıkıntı Ankaragücü maçında sakatlanan ve 6 ay forma giyemeyeceği söylenen Mustafa Pektemek. Bir önceki sezonun en çok gol atan ismi olan Mustafa ve sonrasında en çok gol atan isim Kahe’nin takımdan ayrılmasıyla oynaması muhtemel isim Billy Mehmet. Kendisinin golcülük yeteneği konusunda ise büyük soru işaretleri var. Aykut Demir ise maça günler kala sakatlandı ve onunda sakatlığının 2 hafta sürmesi bekleniyor. Başka ciddi bir eksik bulunmuyor. Bunun dışında sakatlıktan kurtulan ve antrenmanlarda iyi form gösteren Harbuzi ise sevindirici haber. 90 dk. yı kaldırabilecek kondisyon varsa kadroda pozisyon üretebilecek bir isim olur ve bu da beni umutlandırır. Hazırlık maçlarında ve geçen sezondan gördüğümüz üzere takımın ciddi anlamda pozisyona girememe sıkıntısı var. Bu durumda gol atmakta epey zorlaşıyor. 3 defansif özellikli orta saha olasılığını düşünürsek benim için kritik bir önemde kendisi. Muhtemel kadroyu ise belki bir iki değişiklikle şu şekilde düşünüyorum.



Eskişehirspor ise bana göre bu sezonun en iyi transfer yapan takımlarından birisi aldıkları isimlere bakarsak eğer. İyi bir takipçisi olmadığım için bilemiyorum eksik bölgeler nerelerdi ve hepsi giderildi mi ancak çok beğendiğimi söyleyebilirim transfer politikalarını. Bakalım bu transferler onlara ne gibi katkı sağlayacak. Eskişehirspor Süper Lig’e çıktıktan sonra yaptığımız 4 karşılaşmanın 3’ü beraberlikle sonuçlandı ve Eskişehirspor’un galibiyeti yok. Bu karşılaşmaya çok önem verdikleri tüm camia tarafından dile getirildi. En azından bizimkilerden daha fazla istekliler veya dışarıya belli etmiyoruz. Zor ve zevksiz bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Bu maç için tahminim gol sayısının 1’den fazla olmayacağı yönünde. Düşündüğüm en olası sonuç ise golsüz bir beraberlik.

2 yorum:

  1. ben de golsüz bir sonuç bekliyorum bu maçtan aslında ama kötü bir oyun ve mağlubiyet transfer yapılması açısından iyi olur !!! yoksa geçen yılki kasımpaşa maçından sonra olduğu gibi transfere gerek yok deyip tüm sezon forvetsiz oynatabilirler bizi...

    YanıtlaSil
  2. Tek bir maç ile 34 maçlık bir sezonu aynı kefeye koyan anlayışla yaşayınca tabi böyle bir istek kaçınılmaz oluyor. Kötü bir oyunu ise geçtiğimiz sezon bolca gördük ama yine onlar göremediler. Son 10 dk.da kümede kalmak bile değiştiremedi anlayışı. Bu durumda forvet hattına adam alınsa bile istediğimiz olur mu işte orası çok az bir olasılık bana göre.

    YanıtlaSil