19 Şubat 2011 Cumartesi

Yine 3 Gol, Yine Mağlubiyet


Karabükspor ile oynadığımız ikinci maçı da evimizde 3 gol yiyerek kaybettik. İki haftadır kazanıyorduk ancak oyun olarak iyi bir görüntümüz olmadığını söylüyordum. Bu maçta da oyun yine aynıydı, üstüne yapılan büyük hatalarda eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Maç öncesinde de belirttiğim gibi son haftalarda gördüğümüz teknik adam ikilisinin çıkardığı kadro ve dağılım bu haftada yine hatalıydı. Anlayış, organizasyon bakımından kenar yönetimin dediği sadece uzun oynama olacak ki diğer yapmaya çalıştıklarımız doğaçlama oldu hep. Hal böyle olunca kazanabileceğimiz bir maçı kaybetmekle kalmayıp yine ligin alt sıralarında olanı biteni düşünmeye başladık.


Maça iki takımda kontrollü başladı ve ilk yarı oyun skor gibi dengedeydi. Biz bu bölümde sürekli olarak top şişirmeye çalışırken rakip Karabük ayağa paslarla etkili olmaya çalışıyordu.  Bunun dışında orta alanda üstünlükte rakipteydi, topun bulunduğu bölgede çok adamla oyunu kitlemeyi başardı. İlk yarı iki takım içinde fazla pozisyon olmadan geçti. İkinci yarıda Karabük ikinci golünü attığı sırada ceza sahası içinde 10 oyuncumuz vardı ancak duran toplarda başarısızlığımız yine kendini gösterdi ve oyuncularımızın bakışları arasında golü yemiş olduk. Bu dakikadan sonra Karabük savunmayı güvene alıp geri çekildi ve kontra şansları aradı. Biz ise daha çok rakibin üstüne gitsek de kötü oyunumuz neticesinde sonuca ulaşamadık. Son dakikada kullandığımız duran topun devamında golü bulmamıza rağmen yine savunma oyuncularımız bakışları sonucu üçüncü golü yiyerek maçı mağlubiyetle tamamladık. İlk 11’de takımın en yetenekli orta sahası olan Azofeifa’nın olmayışı, 2-1 yenik durumdayken ofansif umutlarımızın en büyüklerinden Harbuzi ve Zec’in oyundan alınışı sorguladığım ciddi problemler oldu bu maçta. Maçın en iyi ismi ise geçtiğimiz hafta olduğu gibi Serkan Çalık’tı. Ofansif bir oyuncu olmasına rağmen ortaya koyduğu mücadele ve savunmaya yaptığı yardımlarla hataları olsa da büyük işler çıkartıyor. Haftaya ise iki sıkıntılı Ankara takımının derbi mücadelesi var, umarım son yıllarda üstün olduğumuz istatistiği bu maçta da devam ettirebiliriz.

2 yorum:

  1. Gençerbirliği'nin bu sezon uzun bir süre sakatlıklarla boğuşması ve teknik ekibin oyuna müdahale edecek istikrarı yakalayamaması genel açıdan olumsuz sonuçlar vermiş olabilir fakat kadro yapısına baktığımızda ligin sağlam ekiplerinden biri. Yönetim önümüzdeki sezon orta sahaya ve savunmanın ortasına diri bir oyuncu takviye ettiğinde bu kadroyla yukarılarda yer alır bu takım.

    YanıtlaSil
  2. Takım hakkındaki düşünceler çok doğru. Öncelikle şu anda bile savunma haricinde şimdiki oyundan çok daha iyi oynayabilecek ve kalitemizi yükseltecek isimler olmasına rağmen tercihlerde sıkıntı var. Savunmada ise Orhan dışındaki isimler vasatın altında kalıyor. En ciddi problemimiz burada, maçta da zaten bu sıkıntımızı yönetimimiz dışında herkes gördü. Neredeyse bütün gelen toplar golle sonuçlandı. İleride yönetimden dolayı bu eksiklerin kapatılmasıda biraz zor görünüyor.

    Karabük'le ilgili ise de gözlemlerimi söylersem çok iyi alan daraltabiliyor, bu sezon Ankara'da izlediğim en iyi takım savunması anlayışıydı. Ben bu kadar eksiğe rağmen böyle bir oyun beklemiyordum açıkçası. Bir de dip not olarak bizim taraftarımız Karabüklülere çok önem veriyordu maç öncesi ama maçta neden olumsuz tezahüratta bulunuldu bize karşı hiç kimse anlayabilmiş değil ve artık pek iyi bakmıyorlar maalesef.

    YanıtlaSil