25 Şubat 2011 Cuma

Bir ANKARA Derbisi Daha


Gençlerbirliği sevdalıları olarak en önem verdiğimiz maçlardandır Ankaragücü maçları. Ulusal çapta fazla bir etkisi olmasa da Ankaralı futbolseverler olarak büyük öneme sahiptir ve galibiyetin sevinci bir başka olur. İki takımda ligin üst sıralarında olmasa bile alt sıralardan kurtulmak için rekabet halinde olduğundan puan olarak da kazanmanın önemi büyük. Son yıllarda oynanan maçlarda ezici bir üstünlük içindeyiz Ankaragücü’ne karşı, ligin ilk yarısında oynadığımız karşılaşmayı da 1-0 kazanmıştık. Beklentilerimiz yine aynı şekilde, kazanmayı gerçekten çok istiyoruz ve takım olarak da aynı bilinçle hazırlanıldığını futbolcularımızın açıklamalarından anlıyoruz. Cumartesi sonucu bekleyip göreceğiz.


Başkentten şampiyon çıkaramayan ender futbol ülkelerinden olduğumuz için bu durum taraftarlar, yöneticiler, basın, siyasiler vb. topluluklar tarafından dile getirilmiş ancak bunun için herhangi bir hamle yapılamamıştır. İki takımada şu anda baktığımız zaman gerek puan sıralaması olarak gerekte kendi içindeki durumları nedeniyle işler hiç iyi gitmiyor. Doğru düzgün bir futbol stadyumu bile olmayan başkentin futbol konusunda yüzünün gülmesini de daha uzun yıllar bekleyemiyoruz maalesef. Bizim durumumuz potansiyel bakımından iyi, bunun hayata geçirilmesinde sıkıntılar yaşıyoruz. Ankaragücü cephesi ise futbolda istenmeyen bütün olayların yaşanmasında son zamanlarda merkez rolünü oynuyor. Yönetim, teknik heyet ve taraftarlar arasındaki ayrılıklar nedeniyle uzunca bir dönem futbol dışında çok şey konuşuldu. Oynayacağımız maç öncesinde rakip Ankaragücü’nün istenmeyen kişisi olarak görülen Ümit Özat ile yolların ayrılacağı son haber oldu ve şu anda bu maçtan çok yeni hocanın kim olacağı tartışmaları var. Bu durum bizim maçımıza nasıl yansır bilemiyorum ancak genelde futbolcuların üzerinde olumlu etkisinin olduğunu daha önce benzer olayların yaşandığı takımlarda görmüştük. Biz, negatif etkisini göstermesini istiyoruz, umarız öyle olur.


Takımımız açısından bakarsak ve objektif olarak durumu yorumlarsak eğer bu maç çok kritik. Hem alt bölgeler ile üst bölgelerin iyice kaynaştığı dönem olması hem de bizim için fikstürün oldukça zorlaştığı periyoda girmemiz maçın önemini gösteriyor. Alt sıralardaki takımların göstereceği performansa göre bu periyotla birlikte kendimizi ligin sonlarında bulabilme ihtimalimiz var. Aslında takım olarak savunma hattı dışında önemli ve kaliteli oyuncuların bulunduğu bir kadroya sahibiz, bunu kullanamadığımızı ve teknik adamlardan oluşan sıkıntıyı son zamanlarda çokça dile getirdim. Yanlış seçimler, yanlış strateji alabileceğimiz maçları tersine çevirdi. En büyük beklentim bu düşüncelerin bu maçta olmaması ve takıma uygun bir diziliş ve sistemi benimsememiz. Rakibin içinde bulunduğu karışıklık ve güvensizlik ortamı iyi değerlendirilip zorlu fikstüre az stresli girebilmenin hesapları iyi yapılmalı. Maç sonucu tahminim 1-0 kazanacağımız yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder