13 Şubat 2011 Pazar

Pektemek, Gol Demek


Bu sezonki ikinci deplasman galibiyetimizi zor da olsa alarak ligde ilk defa iki maç üst üste kazanma başarısı gösterdik. Rakibimizin yaklaşık 55 dk. 10 kişi oynadığı karşılaşmada yine istediğimiz oyunu ortaya koyamasak da sonuç bizim için sevindirici oldu. Milli takımlarından dönemeyen Mununga ve Azofeifa karşılaşmada oynayamazken Mustafa Pektemek’in dönüşü hem kendi açısından hem de takım açısından muhteşem oldu ve onun kaydettiği gol bize derin bir nefes aldırdı.


Özellikle bizim için son derece önemli olan karşılaşmanın ilk yarısında tutuk bir oyun ortaya koydu iki takımda. İlk yarı boyunca uzun oynayıp hızlı adamlarımızla etkili olmaya çalışan bir stratejimiz vardı ancak bunda pek başarılı olamadık ve bu anlayış bizim topa sahip olmamızı ve ataklara yön vermemizi engelledi. Maçta 35. dk. ya kadar dengede giden bir oyun varken rakibin bu dakikada kırmızı kart görmesiyle oyun lehimize değişmeye başladı. Zaten iyi bir performans gösteremeyen İ.B.B. özellikle ikinci yarıda tamamen savunmayı düşünerek uzun bir süre kalemize dahi gelemedi. Bu dakikalarda topa sahip olan taraf biz olmamıza rağmen net pozisyon üretme bakımından sıkıntı çektik. Kapalı rakip savunmayı uzaktan sert şutlarla geçmeye çalıştık ama bundan netice alamadık. İkinci yarıda üç puan için yapılan müdahaleler bana göre kısmen doğruydu ve son dakikada bu değişikliklerden ikisinin katkısıyla attığımız gol bize istediğimiz galibiyeti getirdi. Maçın en iyi performansı Serkan Çalık’a aitti ve maçta yapması gereken her şeyi yaptı. Aldığımız bu sonuçla küme düşme hattıyla aradaki puan farkını sekize çıkarmış olduk. Özellikle önümüzdeki iki haftayı iyi neticelerle tamamlayabilirsek orta sıralarda rahat bir yer edinip kupa için hem motivasyon hem de inanç kazanabiliriz.


Bu maçın öne çıkan olayı aslında başlıkta da belirtmiş olduğum gibi golcü oyuncumuz Mustafa Pektemek. Kendisi sezon öncesi yaşadığı talihsiz sakatlık sonrasında yaklaşık 6 ay aradan sonra sahalara döndü. Henüz hazır olmadığından daha belli bir süre uzun dakikalar oynayamayacaktır ama bu halde bile kendisinden beklenileni yapmayı başardı.  Atmış olduğu golde şansı yardım etse de oluşan pozisyonlarda doğru yerde bulunması ve bitirici özelliği ile takımdaki önemi çok büyük. Golden sonra sevinç gözyaşlarını tutamayarak formasını ne kadar özlediğini de bizlere gösterdi. Umarız bundan sonra sağlıklı bir şekilde takımda yerini alır ve bizim için gollerini atmaya devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder