31 Ekim 2010 Pazar

Sonunda 3 Puan

İşlerin hiç iyi gitmediği bir dönemde ve önümüzde zorlu maçlar varken bu karşılaşmanın çok önemli olduğunu vurgulamıştık. Takımda maçın öneminden olsa gerek maç öncesi kampa girerek bu maça odaklanmıştı. Esasen sorunda bu noktada çözüldü. Her ne kadar kadro kalitesi olarak muazzam değilsek de bu kadar kötü sonuçlar alacak bir takım olmadığımızı da biliyoruz. Takımımız bu maçta gereken bilince kavuşmuş, ne yaptığını bilerek oynayan görüntü vererek sonunda oynamayı başardık diyebilmemizi sağladı. Güzel oyunu belki her hafta oynayamayabiliriz fakat bilinçli bir şekilde hareket etmememizin haklı bir açıklaması olamaz. Umarım önceki maçlarda yaptığımız anlamsız hareketlerimizi bir daha görmeyiz.


Zumdick yönetiminde oynadığımız karşılaşmalarda kadro olarak fazla bir değişikliğe gitmesek bile mantalite olarak değiştiğimiz ortada. Nasıl savunmaya çekileceğimiz, nasıl hücuma çıkacağımız, topları nasıl kullanacağımız belli bir sisteme bağlanmış. Bu sistemin futbolcular üzerindeki etkisi ise oldukça fazla. Mevkilerinin gereği ne ise onu yapmak için uğraş verdiler. Sezon başından ve öncesi de dahil olmak üzere hiç beğenmediğim Jedinak bile orta saha ne görev yapar öğrenmiş gibi oynadı bugün. Her zaman kullandığı şişirme topları sadece defansın önde olduğunu görünce yaptı ve geri kalan topları daha çok kanatlara olmak üzere boş alanlara bıraktı. Bütün takım kendi görevlerini yapınca ve şablonumuzda belli olunca ortaya güzel görüntülerin çıkması da kendiliğinden geldi. Bunun dışında rakibi de hiç oynatmamamız ve neredeyse net bir pozisyon vermememizde ayrıca bizi mutlu eden gelişme oldu. Aslında bütün oyuncularımız iyi olmasına rağmen Harbuzi’nin bu takımda oldukça büyük bir önemi olduğunu bugün daha iyi gördük. İstikrarlı olabilmesi için kendine daha iyi bakması lazım. Büyük transferimiz Ermin Zec’in attığı güzel golde kalitesini az da olsa gösterdi. İleride o da kendini daha iyi kanıtlayacaktır takımın böyle oynaması durumunda.

Önümüzdeki hafta Kayserispor ile deplasmanda karşılaşıyoruz. Her maç gibi bu da zor bir karşılaşma ancak ligdeki durumumuz beklentilerin çok uzağında. Yine bu maça hazırlandığımız gibi istekli hazırlanırsak, mücadeleyi sonuna kadar sürdürürsek ve en önemlisi bilinçli oynarsak iyi bir sonuç alabiliriz diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder