12 Ekim 2010 Salı

Milli Hezimet

Avrupa 2012 Elemelerinde üçüncü ve dördüncü maçları puansız kapatarak büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Önceki yıllarda oynadığımız eleme maçlarında beklemediğimiz, aksi sonuç düşünmediğimiz, bizden kalite olarak oldukça altta olan rakiplere karşı yaşadığımız puan kayıplarının cezasını büyük turnuvalara katılamayarak ödemiştik ve şu anda görünen o ki bunlardan hala dersler çıkaramamışız ve yine büyük bir turnuvaya katılamama tehlikesi içinde bulunuyoruz.


Grupta oynadığımız ilk iki karşılaşmada oyun olarak fazla iyi olmamıza rağmen skor üreterek bize lazım olan 6 puanı almayı başarmıştık. Oradaki eksiklerimiz belliydi ve bu haftaki karşılaşmalar öncesi bu eksiklerimizi kapatmamızı ve üstüne oyun kalitesi koymamızı beklerken, beklentilerimizin tam aksi bir durum ortaya çıktı. Almanya deplasmanında zaten favori değildik, kağıt üzerinde ağır basan taraf Almanya’ydı ve hem oyun hem skor olarak oldukça küçük düşerek moral bozukluğu yaşadık. Ancak önümüzde çok önemli bir maç daha vardı ve bizim grupta iddialı bir şekilde devam edebilmemiz için bu maçtan mutlak üç puan almamız gerekiyordu. Almanya karşılaşmasına göre daha makul bir kadro sahaya çıkmıştık, rakip gol atana kadar oyunda üstünlük bizdeydi fakat çok net pozisyonlarda amatörce hareketlerle golü bulamadık. Bu tip takımlara karşı maçın kırılma anı genelde goller olur. Savunma yapmaktan başka çaresi olmayan, teknik olarak zayıf takımlar birde gol bulurlarsa tamamen yarı sahalarına çekilip daha fazla mücadele etmeye başlarlar. Azerbaycan maçında da bu durumu aynen yaşadık. Gol atsak şu anda en azından ilk iki maç gibi oynanan oyun eleştirilirken şimdi ise çoğu şey tartışılmaya başlandı. Daha Belçika maçında adam paylaşımından yediğimiz goller dururken bugün yediğimiz gol eleştiriler için yeterli neden sayılır aslında.

Bir sonraki milli maç arasına kadar uzunca bir süre var ve bu sürede Türk futbolcusunun tanınması için aslında yeterli bir süre. İki maçta çok farklı iki kadro ve anlayış sonrası bu süre eğer iyi değerlendirilirse ki değerlendirilmeli bizim için kurtuluş yolu ancak bu şekilde olacaktır. Son maçlar sonrası lider Almanya’nın 6 ve bir maç eksiğiyle ikinci Avusturya’nın 1 puan gerisinde üçüncü sırada bulunuyoruz. Avusturya milli takımı yeni bir Bosna-Hersek olmadan önümüzdeki maçlara daha iyi bakmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder