15 Ekim 2010 Cuma

Rakip: Medical Park


Öncelikle kulüplerin sponsor bularak kendilerine kaynak sağlamak amacıyla yaptıkları uygulamaların bir sonucu olarak yıllar boyu Antalyaspor olarak bildiğimiz ve iniş çıkışları olsa da bu ligin var olan takımlarından biri olan bu takım artık Medical Park isminin gölgesinde kalmış durumda. Antalya taraftarının bu durum hakkındaki düşüncelerini bilemememe rağmen bu durumun lige yayılmasının vereceği kirliliği tahmin etmek zor değil. Sezon başında bizim içinde böyle görüşmeler yapıldığını duyduğumuzda gösterdiğimiz yoğun tepki şu aşamada bu konuyu kapattı. İlerisi için gerek bizim gerekse diğer takımların bu durumla karşılaşmamasını isterim ki taraftar olarak en önemli şeyler isim, renk ve armadır. Bunlara da camiaların saygı duyması gerek.


2008-2009 sezonunda Antalyaspor tekrar lige döndüğünde çok kötü başlangıç yaparak ligin dibine demir atmıştı. Bu sonuçların ardından teknik adam değişikliğine gitmiş ve Mehmet Özdilek takımın başına getirilmişti. İlk maçta bizimle Ankara’daydı. Bu kadar kötü gidişi olan bir takım karşısında mutlak kazanacağımız ümidi olmasına rağmen rakip fazla iyi oynamasa da 2-1 kazanmış ve ilk galibiyetini almıştı. O günden sonra yaptığımız diğer 3 karşılaşmayı da kaybederek Mehmet Özdilek’e karşı kötü bir istatistik yakalamış olduk. Bu hafta oynayacağımız karşılaşma bu veriler altında zor bir karşılaşma ama fikstürün iyice zorlaşacağını düşündüğümüzde ve deplasmandaki başarısızlığımızı göz önünde bulundurduğumuzda mutlak kazanmamız gereken bir karşılaşma. Bu maç öncesi önemli sakatlarımızdan Harbuzi ve Zec antrenmanlara başladı ve ilk 11’de oynaması bekleniyor. Bu maçta kaleyi ise büyük olasılıkla Serdar koruyacak. Kırmızı kart cezalısı Jedinak’ın bu maç olmaması da bizim için sevindirici bir gelişme. Rakibinde önemli silahlarından Necati bu maçta forma giyemeyecek isimler arasında. Düşündüğüm 11 şu şekilde.


Bu olası kadroda görülen en ciddi durum savunma hattımızın fazla güven verici durmamasıyken, iyi görünen tarafımız Harbuzi ve Zec’in takıma katılmasıyla ofansif olarak daha güçlü isimlerle sahada olacak olmamız. Antalyaspor kadroyu revizyona uğratmasına rağmen futbolcu karakterleri genelde aynı kalıyor. Özellikle orta alanda oynayan oyuncuların büyük bölümü defansif özellikleri olan, rakibin organize olmasını engelleyen isimler. Geçtiğimiz sezon oynanan maçta yine bu tip oyuncular yaklaşık 80 dakika oyun bozmaya çalışırken yakaladıkları ilk fırsatı da kontratakla gole çevirerek 3 puanı almışlardı. Doll’ün bu maça hazırlıksız yakalandığı maç içerisinde yapmış olduğu değişikliklerden anlaşılıyordu. Bu sene isimler değişse de şablon değişmiş sayılmaz ve umarım bu anlayışa göre sahaya çıkarız bizde ve yine beklemediğimiz bir kayıp yaşamayız. Maç sonu tahminim 1-0 kazanacağımız yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder