22 Ekim 2010 Cuma

Ralf ile Trabzon Deplasmanı


Hafta içinde yollarımızı ayırdığımız Thomas Doll’den boşalan teknik adamlık koltuğuna, o koltuğun yanında oturan isim yani Doll’ün yardımcısı Ralf Zumdick geldi. Bu açıdan baktığımız zaman değişen bir şey olmayacağını söyleyebiliriz belki ama pek çok yardımcı teknik adamın ustalarının oyun sistemini benimsemediği daha fazla görülür. Ralf ile de sonuçlar bakımından aynı olur mu bilinmez ama teknik açıdan bir farklılığa gideceğiz gibi duruyor. Yaptığı basın toplantısında kafasında farklı şeylerin bulunduğunu ve bunu sahaya yansıtmak istediğini ancak sisteminin tam oturması için zaman gerektiğini söyledi. Trabzonspor maçında da bu anlayışla sahaya çıkacağını belirtti ama ipucu vermedi. Kadromuz büyük ihtimalle şu şekilde olacak:


Ralf’in Trabzonspor’un ligdeki konumu ve geçen hafta almış olduğu skordan dolayı bu maçta takımı daha defansif oynatacağını düşünüyorum. Kadromuzdaki isimlerin çoğu teknik kabiliyetten uzak ve form durumları da oldukça kötü. Pozisyon üretme anlamında ciddi sıkıntılarımız var. Bu yüzden benimde düşündüğüm gibi bu kadronun defansif anlayışla oynaması daha uygun duruyor özellikle böylesine bir deplasmanda. Yinede bütün koşulları karşılaştırdığımız zaman rakibin daha ağır bastığını söylemek mümkün. Benim skor tahminim 2-0 kaybedeceğimiz yönünde.


Ralf Zumdick ile de sınırlı kaynaklardan topladığımız bilgilere göre kendisi teknik patronluk konusunda parlak bir geçmişe sahip değil. Bochum’da uzun yıllar yardımcılık yaptıktan sonra 1999’da kendisine birinci adam görevi veriliyor ve Bochum tekrar Bundesliga’ya yükseliyor. Ne var ki bu çıkış büyük bir inişi de beraberinde getiriyor ve aldığı üst üste kötü sonuçlar neticesinde görevine son veriliyor. Bochum’da o sene tekrar alt lige dönüyor. Bu sürede aldığı sonuçlara baktığımızda karşılaşmaları oldukça gollü bitmiş. Buradaki kötü sonuçların ardından Gana’da bir takım ve Gana milli takımını kısa dönem çalıştırdıktan sonra Doll’ün yardımcılığını yaparak kariyerine devam ediyor. Son olarak da kısa süreli olacağını tahmin ettiğim şekilde takımımızın başında. Uzun yıllar sonunda aldığı bu görevde bakalım ne kadar başarılı olacak, bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder