2 Ocak 2011 Pazar

Yasin Öztekin ve Diğerleri…

Son yıllarda transfer politikamızda sıklıkla gördüğümüz gurbetçi futbolculara ara transfer döneminde de devam ediyoruz. İlk alınan isim ise Borussia Dortmund’dan Yasin Öztekin. Ofansif bölgenin her tarafında oynayabildiği görülen Yasin’in Dortmund ile profesyonel sözleşmesi bulunmasına rağmen Bundesliga’da sadece 20 dk. forma giyebilmiş, kariyerinin geri kalan kısmını Dortmund alt takımında ve alt liglerde geçirmiş. İzlediğimiz video görüntülerinden Yasin’in top tekniği yüksek olduğunu ancak bunda fazla aşırıya kaçtığını görüyoruz. Transferin bu genel şartlar altında iyi gözüken tek tarafı bonservis ücreti ödenmeden alınması gibi gözüküyor. Daha önce benzer kariyere sahip aldığımız isimler yarar yerine zarar getirmişti takımımıza, bakalım Yasin ne getirecek bize?


Diğer yandan bu dönemde her takımda olduğu gibi bizim takımında pek çok futbolcuyla ismi geçiyor. Süper Lig’de forma giyen oyuncuları topluca yazarsak sırasıyla Mehmet Yılmaz, Murat Duruer, Erdal Kılıçaslan, Burak Özsaraç ve Ediz Bahtiyaroğlu. Bu isimlerin bizim takımla yan yana gelmesinden dolayı en ufak olumlu bir yorumum olmayacağından hepsini bir tutup küme düşmeye aday takımların oyuncuları diyorum.

Diğer bilinmeyen futbolcu isimleri ise Belçika Ligi’nden geldi. Mechelen’de oynayan ilk isim sağ açık Mununga için kulübünün 2 milyon Euro istediği söyleniyor. Bu transfer bu şartlar altında imkansız gözüküyor. Tabi ücrette büyük bir indirim olursa gerçekleşme ihtimali var, en çok ilgi duyduğumuz futbolcu görünümünde kendisi. Kişisel olarak düşüncem sağ açık takımın ihtiyacının olduğu en son bölgelerden. Doğal olarak bu ilginin mantığını anlamakta zorlanıyorum.

Aynı takımdan ikinci isim Julien Gorius ise orta sahada görev yapıyor. En dikkat çeken özelliği istikrarlı yapısı ve orta sahaya göre oldukça golcü olması. Mununga için 2 milyon isteyen kulüp yönetiminin kendisi için minimum 3 milyondan başlayacağını düşünüyorum transfer konuşmasına. Haliyle bu transferde çok zor gözüküyor.

İsmi anılan son isim ise transferi kesinleşme ihtimali en fazla olan Gent’ten orta saha oyuncusu Randall Azofeifa. Kosta Rika milli takımında da forma giyen Azofeifa 4,5 yıldır Gent takımında forma giyiyor. Topa vuruşu ile dikkat çektiği söylenen ve videolarında da öyle gözüken Azofeifa’nın bunun dışında fazla dikkat çeken bir özelliği yok kağıt üzerinde. Aynı bölgede oynayan Gorius’a göre oldukça istikrarsız ve istatistiki anlamda da daha başarısız. Ben ikisi arasından Gorius’un olmasını isterdim ama genel anlamda değerlendirirsem bu ismi anılan hiçbir oyuncuyu tam anlamıyla tasvip etmiyorum. Böylesine kritik bir zamanda ülkeye, takıma, düzene, kurallara vs. alışıyorum gibi mazeretleri olabilecek isimler yerine ligden kaliteli isimlerle takviyeler takıma çok daha faydalı olurdu. Biz maalesef ligden olmamış ve olmayacak futbolcular üzerinde duruyoruz bunun yerine. Bu dedikodular gerçek olursa alt lig bizi daha yakından bekleyecektir diye tahmin ediyorum.

2 yorum:

  1. yasin in ismi öztürk degil, öztekin.
    ve 1 mac degil, oynadigi kupa maci ve özel maclarla beraber 15 mac yapti,ve bu maclarda real madrid,udinese,leeds united ve bursa gibi isimli takimlara karsi basarili futbol sergiledi.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle metin içindeki soyad hatasını hatırlatmanızdan dolayı teşekkür ederim.
    İkinci olarak evet bir de kupa maçı var ancak orada da son 5 dk. oyuna dahil olduğu için değinmedim. Bunun dışında özel maçlara bakmıyorum çünkü bunlar deneme amaçlı maçlar futbolcular açısından ele alırsak. Dortmund A takımında belli bir süre antrenmana çıkmasına rağmen maçlarda kendine şans bulamamış demek istediğim. Tabi bu yazıyı yazdıktan sonra kendisi iki kupa maçında 3 gol atarak şu anda olumlu bir görünüm içerisine girdi. Belki ileride Dortmund pişman olacaktır gönderdiği için. Şu aşamada gayet olumlu duruyor fakat tabi asıl performansını ilerleyen günlerde ciddi rakipler karşısında göreceğiz.

    YanıtlaSil