19 Ocak 2011 Çarşamba

Transfer Derlemesi ve Son Durum

İkinci yarı öncesinde takımımız, yaşanan çok sayıda sakatlık ve ligin tehlikeli bölgelerinde olmamızın vermiş olduğu sıkıntıyla çözüm için hem transferler yaptı hem de kadrodaki bazı oyuncularla yollarını ayırma kararı aldı. Topluca isimleri yazarsak gelen oyuncularımız; Yasin Öztekin, Joachim Mununga, Randall Azofeifa, Erdal Kılıçaslan, Emre Aygün ve Burak Özsaraç. Gönderilen oyuncularımız ise; Bilal Çubukçu, Billy Mehmet, Bekim Balaj, Shane Smeltz ve Mehmet Yozgatlı. Bu beş isimden dördünün sezon başında takımımıza katıldığını hatırlatmakta fayda var. Bunların dışında kendilerine kulüp arayan futbolcular Cem Atan, Michael Stewart ve Patiyo Tambwe. Debatik Curri’nin sözleşmesi sakatlığından dolayı dondurulurken, Orhan Şam ise dopingli madde kullanmasından dolayı iki yıl ceza aldı.

Gelen oyuncularımıza biraz ayrıntılı olarak bakarsak Yasin Öztekin ile ilgili yazımı daha önce yazmıştım. O yazımdan sonra iki Türkiye Kupası maçında üç gol atarak sivrilen Yasin izlediğimiz kadarıyla sol forvet pozisyonunda oynayan, teknik kapasitesi yüksek, topla direk kaleyi düşünen ve soğukkanlı bir futbolcu. Şu anda taraftarlar arasında en gözde transfer olarak görünen Yasin’i bundan sonra oynayacağı ciddi rakipler karşısında daha iyi göreceğiz, umarız bu gollerine devam edebilir. Belçika’dan transfer ettiğimiz iki futbolcudan biri olan Kongo asıllı Belçikalı Joachim Mununga orta alanın sağında oynayan, kuvvetli fakat biraz ağır bir görünümde. Kendisini sadece 45 dk. izlediğimiz için fazla bir şey söyleyemeyiz ama ilk görüntü açısından çok iyi durmadı. Bunun haricinde ihtiyaç olmayan, başka bir deyişle son ihtiyacımız olan bölgelerden birisine alındığı için pozisyon olarak hatalı bir transfer olarak görüyorum. Belçika’dan diğer transferimiz Kosta Rikalı Randall Azofeifa ise orta alanda iki yönlü oynayabilen, hantal bir görünüme sahip olsa da teknik kapasitesi yüksek ve duran toplardaki başarısıyla bilinen bir futbolcu. İlk izlenim olarak olumlu görüntü bırakan Azofeifa ilerleyen günlerde takıma alıştıkça yararlı bir futbolcu olacak gibi duruyor. Yurtiçinden transferlerimizden Erdal Kılıçaslan son olarak Konyaspor forması giyen, ofansif olarak her bölgede oynayabilen, çok mücadeleci olmasına rağmen teknik kapasitesi sınırlı bir futbolcu. Kadro rotasyonunda kendisine yer bulabilir ancak o bölgedeki oyuncu sayımız bu transferi de gereksiz kılıyor. Yine Erdal gibi diğer transferimiz Emre Aygün’de hem oynadığı mevki açısından, hem de futbol oynamayalı uzun süre olduğundan sezon başındaki Mehmet Yozgatlı transferi gibi gereksiz bir transfer olarak görünüyor. Kadroya son katılan isim ise Manisaspor’dan Burak Özsaraç. Burak oynadığı mevki itibariyle takımın en ihtiyaç duyduğu bölgeye transfer edilmesine rağmen aradığımız futbolcu -daha önceki kariyerini göz önünde bulundurursak- kesinlikle değil. Çok ağır bir futbolcu olduğu değişmese de umarız tecrübesiyle takıma faydalı olabilir.

İkinci yarıda takımda olmayan futbolculardan ise en büyük eksik tabi ki Orhan Şam. Savunma dörtlüsünün en iyisi görünümünde olan, bazı maçlarda performansında düşme olmasına rağmen istikrarlı görüntü veren Orhan’da doping çıkması kendisi gibi takım açısından da son derece kötü oldu. Umarız erken zamanda sahalara geri döner. Diğer hissedeceğimiz büyük eksiklerden birisi de Debatik Curri. Kendisi sezonun ilk beş maçında forma giydikten sonra sakatlanarak sahalardan uzak kalmıştı. İyileşme sürecinin uzunluğundan dolayı sözleşmesi dondurulan Curri şu anda savunmada yaşanan sıkıntıya bir nebzede olsa çözüm olabilirdi. Görünen en büyük eksiğimiz savunma için Orhan’ın eksikliğinde sağ bek olarak Beşiktaşlı genç futbolcu Rıdvan’ın ismi gündemde. Senelerdir yaşadığımız santrafor eksiğini ise dedikodulara göre Bordeaux’da kiralık olarak forma giyen Moussa Maazou ile doldurmaya çalışıyoruz. Kariyerinde önemli takımlarda forma giyen ve başarılı sezonları olan Moussa şu anda yedek oyuncu görünümde. Bundan önce aldığımız isimlere nazaran çok daha iyi duruyor. Bakalım dedikoduların sonu nasıl olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder