22 Ocak 2011 Cumartesi

İkinci Yarıda da Kayıbız !


İlk yarıda beklediğimiz oyun ve puanları alamamış olmamız ikinci yarıyı daha önemli hale getirmişti ancak görünen o ki değişen fazla bir şey olmamış takım üzerinde. Hal böyle olunca artık ciddi bir biçimde taraftarlar olarak kötü senaryolara hazırlıyoruz kendimizi. En önemli sıkıntımız şu an için savunma olsa da bundan başka takım olma yolunda da büyük problemlerimiz var. Organizasyon olarak birbirinden çok kopuk oynayan oyuncuların yanı sıra belli bir sistem üzerinden hareket etmememiz bizi ilerleyen haftalarda daha sıkıntılı hale getirecek gibi gözüküyor.


Maça geçersek eğer iki takımda oyuna kontrollü başladı ve ilk yarı maç karşılıklı cılız ataklarla geçti. 45 dk. boyunca üstünlüğü ele geçiren taraf yoktu, bizim ise ele geçirebilecek bir görüntümüzde yoktu ki öylede oldu. İkinci yarıya Eskişehirspor istekli, baskılı başlayarak kalemize gelmeye başladı. Bu dakikalarda kazandıkları bir duran topu iyi kullanarak tartışmalara neden olan bir gol kazanarak oyunu lehine çevirdi. Gol sürecinde takımın adam paylaşımında yaşanan sorun Serdar’ın hakeme bakışlarıyla birlikte golü getirdi. Bundan sonra geliştirdiğimiz şuursuz ataklardan hiçbiri net bir pozisyona giremememize ve rakibin kontralarına sebebiyet verirken maçta 1-0 Eskişehirspor’un galibiyetiyle sona erdi. Eskişehirspor haklı bir galibiyet alarak üst sıralar için umutlanırken bizim ise stresimiz daha da artmış oldu. Rakipte Erkan Zengin gerçekten çok iyi bir maç çıkartırken bizde ise tek ayakta kalan ve mükemmel bir oyun sergileyen yeni transferimiz Azofeifa bu maçtan çıkarabildiğimiz tek olumlu gelişme oldu. Azofeifa bugünkü oyunuyla Gençlerbirliği’nde belki de son altı senenin en iyi orta saha performansına imzasını attı.

Önümüzde amaç olarak yalnızca Türkiye Kupası var ve hafta içi bizim için sonucunun çok önemli olduğu Fenerbahçe ile oynayacağız. Umarız takımımız artık bu maçı unutup işine yarayacak bir sonuçla dönmek için iyi bir hazırlık yapar. Tabi asıl önemlisi işin ciddiyetinin farkına varıp devam eden transfer sezonunda gereken müdahalelerin yapılması. Biz daha çok bunu bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder