29 Ocak 2011 Cumartesi

STSL 19. Hafta: Gaziantepspor-Gençlerbirliği

Ligin 19. haftasında lig deplasmanlarının bizim için en zorlarından birisi olan Antep ile karşılaşıyoruz. Yaklaşık 20 senedir deplasmanda oynadığımız 18 Antep maçında 13 mağlubiyet 5 beraberlikle rakibe karşı kötü bir istatistiğe sahibiz. Bu istatistiği şu andaki form durumumuzla birlikte ele alırsak maç için olumlu düşünemiyorum doğal olarak. Futbolda her an her şey olabiliyor ama galibiyet dışındaki olasılıklar daha ağır basıyor maç öncesinde.


Takımla ilgili olarak zaten her hafta benzer şeyleri söylüyoruz. Önemli eksiklerimizin yanı sıra özellikle savunma hattında yaşanan sıkıntılar neticesinde rakip takımlar pozisyon bulmakta zorlanmıyor, tam bir takım görüntüsü veremememiz sebebiylede maçlarımızda fazla etkili olamıyoruz. Bu maç öncesinde milli takımında bulunan Jedinak, kart cezalıları Hurşut ve Aykut forma giyemeyecek futbolcular. Sezon başından beri kadro istikrarını yakalayamamış olmamızdan dolayı nasıl bir 11 ile başlayacağımızı hemen söyleyemiyorum ama tahminim aşağıdaki dizilim gibi olacağımız. İstediğim ise daha farklı fakat bunun hayata geçirilebilmesi çok zor. Gaziantepspor ise ligin başlarında tutuk bir görüntü verirken şu anda iyi bir takım durumunda ve form durumları da şu anda iyi, ligin daha üst sıraları için fırsatları var. Kendi sahasında oynaması ve hedefinin olması sebebiyle Antep daha istekli bir oyun oynayacak diye düşünüyorum.


Takımla ilgili olarak aslında önemli bir gelişmede Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kalmamız ve finale giden yolda oldukça şanslı bir durumda bulunmamız. Takımımızın başarı amaçlı tek hedefi kupa olmuş durumda fakat bunun üzerinde fazla durmak istemedim ve kupa için ayrı bir yazı yazmadım. Bunun nedenini son Fenerbahçe maçımızı izleyen herkeste gördüğü üzere hak etmeden, futbol adına hiçbir şey ortaya koymadan, giydikleri formanın hakkını vermek yerine iyice ayaklar altına alan futbolcuların, çözüm aramayan teknik heyetin ve tüm bunları hala göremeyen yönetimimizin sebep olduğunu söyleyebilirim. Kupada çeyrek finaldeyiz diye sevinçli olmak bir yana finale kalıp Avrupa yolunu tutsakta yine sevinemeyeceğiz gibi duruyor ileri aşamalarda da. Bu maçla ilgili son olarak bir skor tahmini yaparsam 2-0 kaybedeceğimizi düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder