9 Nisan 2011 Cumartesi

Ligin Sonlarına Gelirken…


Ligin bitmesine 7 hafta gibi uzun bir süre olmasına rağmen küme düşme hattıyla olan 10 puanlık fark ve lig için herhangi bir iddiamızın olmaması bizi ligin sonunu beklemeye şimdiden itti, tek hedefimiz olan kupaya kitlenmiş durumdayız. Son 4 haftalık periyotta oldukça zorlu bir fikstürümüz vardı ve buradan 4 puan çıkartarak iyi bir iş başardık diyebiliriz. Bu ve önümüzdeki haftaki maçta yine bizim için zorluk derecesi yüksek olan karşılaşmalardan. Ligde evimizde oynadığımız son 6 karşılaşmanın 5’ini kaybetmemiz hanemizde kötü bir istatistik olarak yer alıyor. Kayserispor ise şu anda çok kötü bir dönem geçirmekte ve son 4 haftayı mağlubiyetle kapatmış durumda. Ligde Avrupa için iddiaları diğer takımlarında çabalarıyla başarısız olacak gibi duruyor bu form durumuyla. Her sonuca açık bir karşılaşma bekliyorum.


İlk yarıda oynadığımız karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koymamıza rağmen son vuruşlardaki başarısızlığımız kendini göstermiş ve istediğimiz sonucu alamayıp karşılaşmayı berabere bitirmiştik. Ligin ikinci yarısıyla birlikte yapılan takviyeler ve sakatlarımızın düzelmesiyle birlikte potansiyel olarak çok daha iyi bir kadromuz olmasına rağmen teknik adamlarımızdaki sorunumuz nedeniyle kazanabileceğimiz pek çok karşılaşmayı kaybettik. Oynadığımız karşılaşmalara genel olarak bakarsak oyunun sonucunu kendimizin belirlediğini söyleyebiliriz. Özellikle maçlara çok iyi başladıktan ve golü bulduktan sonraki geriye yaslanmalarımız bize kazanma şansımız olan karşılaşmalarda puan kayıplarına neden oldu ama bu anlayışımızdan vazgeçmesini hala öğrenebilmiş değiliz. Bu maçın seyri nasıl olacak bilemeyiz tabi ki ama maç boyunca baskıcı ve hücumda hızlı oynayan takım kimliğimizi sürdürürsek olumlu olabilir, yeter ki sebepsiz yere geri çekilip rakibi zorla oynama isteğine kavuşturmayalım.

Son olarak hafta içi oynadığımız ve iyi sayılabilecek sonuçla döndüğümüz Bld. maçına biraz değinirsek aslında yukarıda anlattığım bizdeki temel sıkıntının bu maçta da ortaya çıktığı karşılaşma olduğunu görebiliriz takımımızı yakından tanımayan ve karşılaşmayı izleyenler için. Çok iyi başladığımız bir karşılaşmada tehlikeli bir skoru koruma mücadelesi içine girmemiz ve gelen golü hiçbir şey yapmayarak seyretmemiz neticesinde neredeyse finaldeyiz diyebileceğimiz bir karşılaşmayı Ankara’da biraz daha favori olduğumuz bir karşılaşma haline getirdik. Önceki maçlarımızdan ders alsak buna hiç gerek olmayacaktı ama kafalar değişmeyince aleyhte skorda değişmiyor. Artık 21 Nisan’ı bekliyoruz ve 10 sene önce kupayı kaldırdığımız yerde tekrar kupaya uzanmak istiyoruz. O zamana kadar ligi de umarız halletmiş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder