16 Nisan 2011 Cumartesi

Kötü başladık, daha iyi bitirebilirdik…


Maç öncesi belirttiğim gibi maç iki takım açısından ligdeki puan, sıralama ve buna bağlı olan amaç açısından bakıldığı zaman sıradan bir lig maçından fazlası değildi. Maçın önemi iki takımında esas hedefi olan, bu sene bir şeylerin başarıldığını göstermesi açısından bir derece başarı sayılan Türkiye Kupası’nın olası finalist takımları olmasından ileri geliyordu. Maç iki takımında rahat oyun sergilemelerinden olsa gerek futbol adına keyif vericiydi. Temponun çoğunlukla yüksek olduğu karşılaşmada karşılıklı ataklar, yakalanan pozisyonlar maçı güzelleştirdi, olası final için futbolseverler adına umut verici bir karşılaşma oldu. Genel olarak güzel geçen karşılaşmanın ilk maçtaki gibi en göze çarpan çirkinliği hakem İlker Meral oldu. Kendisi öncelikle geniş vücudunu inceltene kadar hakemlikten uzaklaştırılmalı diye düşünüyorum.
Maçın 90. lık bölümünü kısa bir değerlendirmeye alırsak; bizim açımızdan son haftalardaki görüntümüzden farklı bir maç olduğunu söyleyebiliriz. Önceki maç yazılarımda da belirttiğim gibi maçlara hızlı başlayıp, sonunu getiremeyen takım kimliğimiz bu hafta kötü başlayıp iyi bitiren şekline dönüştü.  Bu farklılıktaki ortak nokta ise takımın maçı isteyip istememesi, gol atma düşüncesinin belirli anlarla sınırlı olması. 2-0’dan sonraki görüntümüz kaleye oynamak şeklinde gelişirken 2-2’den sonraki görüntümüz ise skoru koruma düşüncesiyle oyunu yavaşlatma yönünde olunca gol pozisyonu oluşturabilecek pozisyonlarımız başlamadan bitmiş oldu. Takıma yatkın olan oyun şeklimizi olabildiğince uzun dakikalar tutmayı başarabilsek şu andaki sıralamamızdan daha yükseklerde olabilirdik. Maçla ilgili olarak dikkat çekmem gereken nokta son haftalarda kendine göre olağanüstü bir performans ortaya koyan Jedinak ile genç kalecimiz Özkan’ın iki haftadır kaleyi devralmasıyla birlikte devleşmesi. Serbest vuruştan jeneriklik bir gole de imzasını atan Jedinak oynadığı oyunla son zamanlarda transfer dedikodusu içinde olduğu Everton’a gitmek istediğini gösterir oyununa bu haftada devam etti. Genç kalecimiz Özkan’ın Türk futbolu içinde büyük bir değer olduğunu, birinci kalecimiz görünümündeki Serdar’ın oldukça düşen performansından sonra kaleyi devralması düşüncemiz Serdar’ın sakatlığıyla birlikte ancak gerçekleşti, dileğimiz haksızlığa uğramayıp kaleden uzaklaştırılmaması.

Artık ligin sonunu beklemeye tamamen başladık diyebiliriz, bundan sonraki haftalar hem yeni sezon için yeni bir oluşum içerisinde değerlendirmeli, hem de kupaya olan motivasyon tamamen sağlanmalı. Finale giden yolda son maçımızı bu perşembe İ.B.B.’ye karşı kendi sahamızda oynuyoruz. İlk maçta elde ettiğimiz avantajlı skoru bu maçta da lehimize kullanarak turu geçeceğimize inancımız tam. Umarız bu inancımız yerini hüsrana bırakmaz ve kötü giden sezonu iyi bir finalle kapatmış oluruz. Haydiiii Gençler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder