10 Nisan 2011 Pazar

Galibiz, Mutluyuz…

Yeni sezon başladığından beri sıkıntılı günler geçiren ve halada bunu atlatamayan takımımız son iki haftada almış olduğu farklı galibiyetlerle bizleri sevindiriyor. 28 maç sonunda attığımız 35 golün 1/5’ini son iki karşılaşmada atarak sezon boyunca beklediklerimizi yeni görüyoruz ama özellikle kenar yönetimde ve bazı bölgelerdeki sıkıntılarımızı da görmezden gelmemek gerekiyor. Bu olumsuzlukları kenara atarak maçı değerlendirirsek rakibimiz Kayserispor son haftalardaki düşük performansını devam ettirdi ve bizde kazanmak istediğimizi göstererek net bir galibiyet aldık. Bundan sonraki 6 haftalık periyotta motivasyonumuzu kaybetmezsek eğer ilk 10 sıra içerisinde kendimize yer bulabiliriz. Ancak bundan daha önemlisi elbette ki bugün tribün olarak da sık sık belli ettiğimiz gibi Türkiye Kupası’nı kazanmak.


Kayserispor karşısına her şeyden önce kimsenin beklemediği sürpriz isimlerle çıkarak başladık. Kalede Serdar’ın yerine yerli David de Gea (en azından şimdiye kadar izlediğimiz performansıyla) yani genç milli kalecimiz Özkan, hücumda ise Hurşut’un yerine görmek istediğimiz isim Zec ile başlayarak daha verim alacağımız 11’e döndük. Serkan Çalık ise sakatlığı sebebiyle olmadığı için yerine Yasin tercih edildi. Maç öncesi yazımda da belirttiğim gibi maça yine iyi başlayarak ve rakibe golü attığımız dakikaya kadar sadece bir pozisyon vererek iyi başladık. Mustafa Pektemek ne kadar kaliteli bir santrafor olduğunu gol vuruşundaki becerisiyle gösterdi. Sonrasında ise bir geriye çekilme olsa da fazla sorun olmadan ilk yarıyı bitirdik. İkinci yarıya ise Bld. maçında olduğu gibi geriye yaslanarak, pas organizasyonu yapamayarak başladık ancak neyse ki gol yollarındaki en önemli diğer silahımız Zec’in muhteşem vuruşuyla 2-0’ı yakaladık ve rahat bir nefes aldık. Bu dakikadan sonra iyi bastıran Kayserispor attığı golle bize karşılık verse de bundan sonraki dakikalarda fazla etkili olamadı ve bizde maçın sonlarında bulduğumuz iki golle maçı farklı kazanarak iyi bir moral kazanmış olduk.


Maçın en iyi performansı son iki maçta olduğu gibi bana göre Jedinak’tı. Son günlerde ismi Premier Lig takımlarından Everton’la anılan Jedinak bununda etkisiyle olsa gerek performansını oldukça artırmış durumda. Son iki golün birini atan birinde de asist yapan, her şeyden önemlisi iyi mücadele ederek ve isabetli paslar atarak takımı yönlendiren Jedinak takdir edilecek bir performans gösterdi. Kaledeki genç ismimiz Özkan ise hem kurtarışlarıyla hem de kaleciler için büyük sorun olan yan toplardaki başarısıyla dikkat çekerek birinci kalecimiz olması gerektiğini gösterdi. Sahada olan diğer futbolcularımızda bugünkü iyi performanslarıyla göz doldurdu. Esas başarı için ise tüm sezon değerlendirilip geleceğe dair adımlar atılmalı ve artık belli bir amaç için uğraşılmalı böylesine köklü ve olanakları büyük olan kulübümüzde. Haftaya finale kalmamız durumunda büyük olasılıkla rakibimiz olacak Beşiktaş ile oynayacağız ve bu maçta göstereceğimiz performans büyük önem taşıyor esas hedefimiz için, umarım bu maçı da başarılı bir futbolla sonuçlandırmasını biliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder