4 Nisan 2011 Pazartesi

3 Gollü 3 Puan

Ligin 27. haftasında karşılaştığımız Manisaspor deplasmanından beklemediğimiz kolaylıkta bir 3 puan alarak ligde tutunmayı büyük oranda başardık. Maç öncesi yazımda belirttiğim gibi Manisaspor’un ciddi bir hedefi yoktu ligin geri kalan kısmında, kazanması gereken takım bizdik ve sahada da öyle mücadele ederek istediğimiz sonuca ulaştık. Maçın bu derece rahat geçmesinde rakip oyuncu Murat Erdoğan’ın gereksiz kırmızı kartı da etkendi. Neredeyse kalemizde ciddi bir tehlikeleri bile yoktu. Ligin geri kalan haftalarında özellikle rakiplerimizden alacağımız puanlarla bu sezonu da atlatacağımızı düşünüyorum.


Maç bizim için ne kadar kolay geçse de çıkan kadro gelecek maçlar için bize olumlu sinyaller vermedi. İkinci yarının en gözde isimlerinden Azofeifa’nın yedek bırakılışı, (umarız kupa mücadelesi için saklanmıştır) geldiği günden beri hiçbir varlık gösteremeyen Murat Kalkan’ın tekrar 11’e dönmesi, dün iyi bir maç çıkarmasına rağmen oldukça bencil oynayan Hurşut’un her hafta ilk 11 başlaması ve Oktay gibi iki yönlü oynayabilen birisine ofansif görev verilerek daha az verim almamız dikkat çeken noktalar. Bunun dışında özellikle ikinci yarının başında oyun anlayışındaki modern futboldan uzak görüntülerde hala soru işareti olarak devam ediyor. Önümüzdeki telafisi olmayan kupa maçı öncesi farkı daha fazla açabilecekken yaptığımız amatörlükler hafta içinde bizi oldukça sıkıntıya sokar, futbolcuların ciddi biçimde uyarılması gerekiyor bu karşılaşma öncesi bulduğumuz fırsatların iyi değerlendirilmesi için. Maçın bana göre en iyi ismi benim gibi neredeyse herkes için hayal kırıklığı olan Jedinak’tı. Attığı golle de ligde ilk golüne imza atmış oldu, boyunun avantajını bu maçta kullanabildi. Bunun dışında maç genelde bizim kontrolümüzde olduğu için fazlada dikkat çeken bir isim yoktu.

Şimdi gerçekten önemi büyük ve gayet avantajlı olduğumuz bir kurada hata yapmadan sonuç alabilmenin hesaplarını yapmamız gerekiyor. Perşembe akşamı bu noktada aslında bizim daha çok beklediğimiz bir karşılaşma. Ligde istatistiki anlamda büyük başarıya sahip olduğumuz ve bu sezon iki kez galip geldiğimiz Belediye takımına karşı kupada da bu istatistiği sürdürüp iyi bir sonuç almayı bekliyoruz. Kupa Beyi tekrar ortaya çıkmalı artık ligdeki güzel günlerden umudu kessekte…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder