3 Aralık 2010 Cuma

İstikamet Konya


İlk yarının bitmesine üç maç kala oynayacağımız rakiplerden en zayıf halka olarak duran takımla yani Konyaspor’la bu hafta deplasmanda karşılaşıyoruz. İki takım içinde önemi alt sıralardan kurtulmak adına son derece büyük olan bu karşılaşma öncesi takımımızın durumu yine sakatlıklardan yana dertli. Bir önceki haftaki kadroya göre kıyaslarsak, son Sivas maçında sakatlanıp oyundan çıkan Mahmut’un durumu belirsizliğini korurken Aykut ve Orhan Şam’ın oynama ihtimalleri var. Savunma hattında görev alan bu iki oyuncumuzun oynaması durumunda en azından geri dörtlümüz daha güven verici bir hal alacaktır. Bunun dışında en kritik oyuncularımızda dahil olmak üzere 10’a yakın oyuncumuzun sakatlığı devam ediyor.


 
Sakatlık sorunu son haftalarda sürekli değindiğim gibi oyunumuzu ve alabileceğimiz muhtemel sonuçları da oldukça kötü etkiliyor.  Öyle ki üç pas üst üste yaptığımız olmuyor kaldı ki organize bir şeyler yapalım. Bu açıdan bakılınca taraftarlar olarak her maç öncesi içten umutsuz, görüntüde umut dolu oluyoruz ve genelde içimizden geçtiği gibi karşılaşmalarımız bitiyor. Bu maç içinde durum tamamen ortada duruyor. En yakın sonuç beraberlik diye tahmin ediyorum. Deplasmanda çok başarısızız ve üstüne birde bu kadar eksikle daha kötümser olmamamın nedeni ise bana göre Konyaspor’un ligin en kalitesiz kadrosuna sahip olması. Açıkçası sağlam bir kadromuz olsaydı direk galibiyet olarak göreceğim karşılaşmayı şu aşamada böyle görmek çok zor. İki takımın son iki hafta oynadıkları karşılaşmaların beraberlikle sonuçlanması da bu maç için iyi bir tahmin nedeni. Gönlümden geçen yakın tarihimizin en parlak skorlarından olan 6-1’i aldığımız rakip karşısında yine bunu tekrarlamak. Her ne kadar imkansız olsa da…

10 yorum:

  1. En ZAYIF halka Konyaspor mu? Hadi ordan.. Kaç tane maçını izledin Konyaspor'un çıplak gözle? İşkembeden sallamaya devam..

    YanıtlaSil
  2. Gören G.Birliğinin mükemmel top oynadığını, mükemmel bir kadrosu olduğunu sanacak :)

    Aşın artık kendinizi ve 1 puanı kurtarmaya bakın.

    YanıtlaSil
  3. Siz kendi forumlarınızda Yılmaz abiyle dalga geçiyorsunuz ama Gençlerbirliği 3 puanı aldıktan Gençlerbirliği taraftarı sizle dalga geçmez. Ayrıca Konyaspor toplama bir takım ve Gençlerin kadrosuyla kıyaslanamaz bile. Bizim en değerli 3 oyuncumuz Harbuzi, Zec ve Mustafa sakat, o yüzden bu yerdeyiz. 2.yarı bu maç sizin kümede kalmanız için önemli bir maç olur ama bizim için sıra maçı olur vesselam...

    YanıtlaSil
  4. Cp3 aynen yine yazıyorum 2 sene önce Ligde nasıl kaldığınızı cümle alem biliyor 2002-2004'ten sonra Fiyaskosunuz. O Yüzden şu fiyasko halinizle rakiplerinize Toplama takım deme cürretini kendinizde nasıl bulabiliyorsunuz çok gülünç bir durum. 2.Yarı Kendi evinde Puan alıp ligde kalma şansını son 2 haftaya taşır belki G.Birliği.

    Yarınki maçtan sonra özellikle gireceğim seni teselli etmek için bu linke.

    YanıtlaSil
  5. Bak kardeş, ben yarın sizi yeneceğiz demedim. 3 puanı alırsak hiç kimse dalga geçmez dedim. Ayrıca yıllardır süper ligde olan, Avrupa devlerini dize getiren tek anadolu takımı olan Gençlerbirliği'ne fiyasko demen doğru değil. Evet, eski günlerimizden uzağız, ama Konyaspordan iyi olduğumuz aşikar. Toplama takım derken aşağılamak istemedim, bir sezonda 20 transfer yapan takım toplama takımdır. Bize fiyasko derken bu lige bu yıl çıktığınızı unutmayın.

    YanıtlaSil
  6. Lige yeni çıkan bir takımdan kaç transfer yapmasını bekliyordun? 5 tane filan mı? Fiyasko derim size çünkü başarılı bir takımken son yıllarda hep kümede kalmaya oynayan bir takımsan bunu bende derim gider Diyarbakırsporluda der Kasımpaşalıda der. Nasıl bana gelip 'Toplama takım dedim ama gücenme' diyebiliyorsan aynen bende sana Fiyasko demişsem sende gücenmeyeceksin. Bizden iyi olduğun filan aşikar değil. Konyasporun kaç maçını izledin 90 dakika bugüne kadar ben sizin maçlarınızıda izledim Konyasporun maçlarınıda şunu sana net derim bu sene için sizden daha iyi oynadığımız net ortada. Maziyle avutmayın kendinizi en büyük hatanız bu zaten. Eskisi gibi Scout sisteminizde işe yaramıyor, Altyapınızda eskisi gibi değil ama hala gelip Mazinle Bize üstünlük çabası içindesin. Konyaspor hiç bir zaman sıra takımı olmamıştır Lige çıktıktan sonra hemen ertesi yıl hiç bir zaman küme düşmemiştir. 10 Yılı aşkın Süper Lig tecrübesi olan bir takımla oynayacaksın bilmem anlatabildim mi? Biz ayaklarımız yere basan insanlarız. Sene başında hedefimiz Ligde kalmaktı bu sene kaldıktan sonra Hedefimizi bazı şaklabanlar gibi Avrupa olarak belirleriz. Siz kandırılıyorsanız ve Takımınızı Milan ayarında görüyorsanız oda sizi bağlar. Tek diyeceğim Bizi Hor görmekten vazgeçmenizdir.

    Saygılar. Maç sonu görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  7. Bu maçtan sonra bana tebrik etmek düşer o yüzden Konyaspor'u tebrik ediyorum.

    Ancak son mesajında takımımızı Milan ayarında gördüğümüzü falan söylemişin, biz Gençleri ne böyle görüyoruz, ne de maziyle kendimizi avutuyoruz. Kulüpteki sorunların biz de farkındayız ve "Scout" sisteminin artık işe yaramamasının sebebinin de İlhan Cavcav'ın oyuncu almaya kendisinin gitmemesi, Cem Onuk gibi adamları yollaması olduğunu biliyoruz.

    Madem Gençlerin maçlarını izlemişin, Zumdick göreve geldikten sonra Trabzon, Manisa ve Kayseri maçlarında nasıl oynadığımızı görmüşündür. Manisa maçında Harbuzi sakatlandı, Kayseri'de Zec sakatlandı devreyi kapadılar. Kasımpaşa maçında Jedinak sakatlandı, Orhan A2'den sakat döndü, Mustafa Pektemek zaten sezon başından beri sakat. Takımda adam gibi 3 oyuncumuz kaldı, Serdar, Serkan ve Hurşit. Zaten geri kalan isimler özellikleri olmayan oyuncular. Yani bizim sakatlarla dolu kadromuz sizin as kadronuzla kora kor mücadele etti (son dakkalar hariç), bilmem anlatabildim mi.

    Tartışmayı uzatmadan Konyaspor'a ligde kalma yolunda başarılar dilerim, tekrardan tebrikler.

    YanıtlaSil
  8. Eksiklerin var ama gördüğün üzere Konyaspor'dada birçok eksik var hatta maç oynanırken bile sakat verdi takımımız. Bu maçı 2-1 kazandık ama maçın hakkı kesinlikle 4-1 5-1 gibi bir skordu. G.Birliğinin çok net bir pozisyonunu bile hatırlamıyorum ben maçta. Tipik Konyaspor Savunma zaafından golü buldunuz bu golüde bu sene bize atan ne ilk ne son takımsınız :) Biz alıştık Kornerlerden taçlardan gol yemeye. Allahtan aynı şekilde Duran toplardan gelen 2 golle maçı kazanmayı bildik. Maçı kazanmayıda hakettik kesinlikle. Beklentimde maçtan önce bu yöndeydi. Yorumlarımdada farkına varmışsınızdır bunun zaten.

    G.Birliğine bundan sonraki Maçlarında başarılar. Sivas'ıda yenip Bermuda Şeytan Üçğeninden dahada uzaklaşacağız İnşallah.

    YanıtlaSil
  9. Kendi bloguma fazla uzak kalmışım, yaklaşık 1,5 ay sonra gördüm yapılan yorumları. Neyse yazı zaten tarihte kaldı gibi oldu fakat benim görüşümde hiçbir değişiklik olmadı. Birkaç transfer yapıldı fakat Konya ligin en zayıf iki üç takımından biridir göreceli olarak. İster kabul edin, ister etmeyin.
    Bir de yazıyı galiba yanlış yorumlamışsınız ya da ben doğru anlatamamışım. Takımımızı övme diye bir durum söz konusu değil, üstelik her fırsatta eleştiririm böyle olmamalıyız diye. Maç tahmini ile ilgili olarakta en iyi ihtimal olarak beraberlik gördüğümü söylemiştim, keza öyle de olacaktı. Golden sonra kaçırılan 3-4 net pozisyonun zamanlamasına bakmak gerekir. Savunmada 3 e 1 yakaladığınız anlar oldu, doğal olarak golün gelmesi bunları beraberinde getirdi. Umarım anlaşılmazlığı düzeltmişimdir, tekrar dönerseniz linke.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil