12 Aralık 2010 Pazar

Beklenen Oyun, Mucize Sonuç…


Maç öncesi yazdığım yazımda da belirttiğim gibi bu maçta beraberliği bile bizim için büyük bir kazanç olarak görüyordum, galibiyet ise çok düşük bir ihtimaldi. Maç başlayınca daha ilk saniyelerde gelen gol maça 1-0 önde başlamamızı sağladı ve bu özellikle rakip için maçın gidişine büyük etkide bulundu. Kalemize yüklenildiği anlarda gol yemeden ikinciyi bulmamız ise hem bizi rahatlattı hem de rakipteki baskıyı artırmış oldu. Maçın başından sonlarına kadar top daha fazla rakipteydi ve önemli pozisyonlarda yakaladılar. Biz ise maç boyunca kontratak futbolunu denemeye çalıştık, başarılı olduğumuz anlarda oldu ama sonuç alamadık bu pozisyonlardan. 2-0 kazandığımız maçı üstünkörü bir anlatımla böyle özetleyebiliriz, dikkat çeken noktaları ise şöyleydi:


 
Öncelikle maç öncesi yaptığım tahminimde kendi takımıma en ufak bir şans vermiyordum çünkü gerçekten izlenmesi bile çekilemeyecek kadar vasat bir takım olmuştuk, düşük seviye takımlara karşı bile kaleye gitmekte zorlanıyorduk. Bu sebeple Galatasaray’ı fazla değerlendirmeye bile almamıştım. Bizden daha kötü halde başka bir takım daha varmış neyse ki. Önceki haftalarda izlediğim yedek ağırlıklı kadromuz bana hiç ümit vermemiş ve işimizin zor olduğunu belirtmiştim. Aslında bu açıdan değişen yine bir şey yok çünkü biz iyi oynayarak kazanmadık bu maçta. Rakip kalecinin hataları, rakip oyuncuların özellikle son hamlelerdeki başarısızlıkları ve hava koşulları bugün lehimizeydi. Bunun dışında savunmaya kapanan oyunumuza göre bu kadar pozisyon verilmesi de pek sağlıklı değil takım açısından. Üstelik fazla istekli olmayan ve inançsız bir rakibe karşıda neden bu kadar geriye çekildik onu da anlamış değilim. İkinci husus oyuncu tercihleri konusunda alternatif bir kadromuz yoktu ama santrafor oynamaya çalışan Billy Mehmet’in ilk 11 başlatılması ve sahaya koyduğu artı hiçbir şeyin olmaması yedek kulübenin dün yapmış olduğu ikinci hataydı. Hazır skor üstünlüğünü alıp takımını savunmaya da çekmişken futbolculuk mesleğini bilmeyerek icra eden birisinden ne beklenmiştir acaba. Keza kendisi geçmiş maçlarda rakibe baskı kurulmuşken bile etkisizken. Bugün önceki maçlara oranla iyi performans sergileyen ismimiz ise Oktay oldu. Özellikle topu ikinci bölgeye çıkarmak için oldukça uğraşması ve bunda genel olarak başarılı olması hem bizim nefes almamıza hem de iyi şanslar yakalamamızda etkendi.

Maç içerisinde diğer etkili olan hava koşulları, rakibin yanlış stratejisi, taraftarların lehimize hareketlerde bulunması, iki takım futbolcularındaki bitse de gitsek havası vd. gelişmelerle güzel ve özellikle rakibin unutamayacağı bir galibiyet aldık. Önümüzde evimizde oynayacağımız ilk yarının son maçı Bursaspor maçı var. Oyunsal anlamda en iyi bu maçtaki kadar olabileceğimizi tahmin ediyorum yine ama skor olarak bugünkü gibi olmak için futbol şansıda gerek yine. Aldığımız galibiyet bu takım için gerçekten fazla iyi bir skor oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder