16 Aralık 2010 Perşembe

İlk Yarıda Son Maç Bursaspor İle…


Süper Lig’de 2010-2011 sezonunun ilk yarısı bu hafta itibariyle son buluyor. 16 hafta sonunda rakibimiz Bursaspor 34 puanla zirve mücadelesi verirken biz onların yarısı puanla alt sıralardan kurtulma mücadelesindeyiz. Geçtiğimiz haftayı galibiyetle kapatan iki takım bu kritik durumlarından dolayı araya kazanarak girmek için mücadele verecekler. Geçen sezon şampiyon olan takıma karşı dört puan toplayan takımımız bakalım bu hafta bu eksik kadrosuyla neler yapabilecek?


Önceki hafta zorlu Ali Sami Yen deplasmanında üstelik tarihi sayılan bir maçta büyük bir sürprize imza atıp maçı 2-0 kazanmıştık. O maçta oyun olarak açıkçası son derece kötü haldeydik. Öyle ki üstün tek ve en önemli yanımız attığımız gollerdi rakibe karşı. Bu da bize sonucu getirdi ki bizim gibi sıkıntılı takımlara karşı asıl önemli olanda oyundan çok skor şu sıralarda. Bu karşılaşmada sonuç ne olursa olsun oyun olarak aşama kaydedemeyeceğimizi önceki maçlara bakarak söyleyebilirim. Karşımızda formda ve kötü oynadığı maçta bile mücadele eden bir rakip var ve biz bu kadromuzla geride kalabalık durarak sonuç çıkarmaya çalışıyoruz. Önemli oyuncularımız sakatlığı, teknik kapasitesi yüksek fazla oyuncu olmamasının eksikliği oyunda kendini olumsuz olarak gösteriyor. Yine güvendiğimiz birkaç isim kendini bu hafta göstermeyi başarabilirse ofansif olarak onların katkılarıyla tehlikeler oluşturabiliriz. Kadromuzun bu koşullarda bir önceki haftaya göre değişeceğini düşünmüyorum fakat bir değişiklik yapıp eldeki vasat santraforları oynatmak yerine santraforsuz oynamasını isterim Ralf’in. Zor geçmesini beklediğim bu karşılaşmadan iyimser bir tahmin ile beraberlik çıkacağını düşünüyorum.

Bu arada Ralf’in hafta içi yapmış olduğu basın toplantısında transferle ilgili söylemiş olduklarını değerlendirirsek bu konuda ilk söylediği “golcü oyuncu” istiyoruz açıklaması oldu. Bu söylem kendisinin de bizim gibi santraforlardan memnun olmadığını gösteriyor. Bu mevki için eski Alman milli futbolcu Mike Hanke ile ilgili olarak konuşan Ralf bir bakıma en azından iletişime geçtiklerini belirtmiş oldu. Kendisi son dönemde yaşamış olduğu formsuzluk dolayısıyla açıkçası benim pek sıcak baktığım isim değil. Bunun dışında 2-3 oyuncu daha dedi ancak mevki ve isim vermedi. Kaliteli olmak koşuluyla en az 2-3 takviye lazım ki yapabilirsek bu bile önemli bir gelişmedir. Hala alt sıralarda olduğumuz ve sınırla puan farkı olmadığı unutulmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder