9 Aralık 2010 Perşembe

“0” Puanlık Tarihi Maç!


Hafta sonunda oynayacağımız Galatasaray karşılaşması puan mücadelesi haricinde Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak son Süper Lig karşılaşması olması nedeniylede manevi bir önemde taşıyor Türk futbolu ve özellikle Galatasaraylılar için. Pek çok başarının yaşandığı bu stadın yakın zaman içinde tarihe karışacak olması Galatasaray taraftarı için hüzünlü olsa gerek. Benzer şekilde neredeyse Ankaralı tüm futbol severlerin benim gibi 19 Mayıs Stadı’nın yıkılmasını beklemesine rağmen o gün geldiğinde eminim ki içlerinde yaşadıkları güzel günlerinde statla beraber yıkılması karşısında bir hüzün olacaktır. Ancak gelişen, değişen dünya ve teknolojisine ayak uydurmak içinde böyle olması gerekiyor. Umarız ki Ankara olarak da Ankara’ya yakışır bir stadı görebiliriz yakın zaman içerisinde.

Maçı birazda maddi açıdan ele alırsak eğer başlıkta da belirttiğim gibi maçın rakibimiz ve taraftarı için güzel sonuçlanması ve tarihi güzel kapatmaları oldukça olası gözüküyor. Aslında bu tahmini yaparken rakibi değerlendirmeye de gerek duymadım. Biz her hafta düzenli olarak maç yapan halı saha takımlarını bile yenemeyecek kapasiteye ulaşmış durumdayız maalesef. Bundan önceki üç haftayı ligin alt sıralarında, kadro kapasitesi sınırlı takımlarla oynayarak geçirdik ancak bu üç karşılaşmada neredeyse tek bir net pozisyona bile giremezken sayılamayacak kadarda pozisyon verdik rakiplerimize. Bu dönemde attığımız üç gol duran toplardan gelirken bunların ikisinde rakibin hataları golü getirdi. Bu maç sadece benim değil hiçbir taraftarımızın umudunun olmadığı bir maç ama futbolda tesadüfler her zaman vardır. Belki şanslı günümüze denk geliriz ve top döner dolaşır, kazananda biz oluruz.

Bu durumumuzun düzelmesi için beklentimiz sakatlarımızın ikinci yarı geri dönmesi ve gereken yerlere de takviye yapılması. Tabi en büyük beklentimiz artık bu işi yapamayacak yaşa gelen, yapamadığı şeyleri başkasına atfeden ve sürekli hedefsizlikle kulübümüzü küçük düşüren başkanımız ve piyon görevi üstlenen yöneticilerimizin kulübü terk etmeleri. Sahaya çıkan yedek takımımızdan onurlu mağlubiyet beklerken yönetimimizden bunu bekleyemiyoruz. Çünkü onlar için başarısızlık onur sayılır olmuş. Ben bu kadar olumsuz şeyleri yazarken bile halden utanacak hale gelmişken, üzülürken ve üstelik bu durumda hiçbir sorumluluğum olmamasına rağmen ilgililerden kaç tanesi Galatasaray gol attıkça sevinecek bunu keşke öğrenme imkanım olabilseydi de kulübümüz kimlere emanet daha iyi görebilseydik?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder