8 Haziran 2011 Çarşamba

Giray Bulak Geç Geldi, Erken Gitti


Yeni sezon için yaklaşık iki hafta önce çalışmalarına başlayan takımımız teknik adam konusundaki boşluğu kulübümüze gelmeyi çok isteyen, biz taraftarların ise hiç istemediği Giray Bulak ile gidermişti ancak bu giriş fazla uzun sürmedi ve yaklaşık 10 gün sonra yollar ayrıldı. Pek çok futbol severin anlamsız bulduğu bu durumu biz daha önce hem de kulübü çok farklı noktalara taşıyabilecek bir ismi bundan daha kısa bir süreyle takımın başına getirmiştik. Evet Ersun Yanal sadece iki gün takımın başında kaldı ve o tarihten itibaren Gençlerbirliği ligin dibi dışında herhangi bir başarı göremedi. Neyse ki bu sefer isim Giray Bulak ve takımın ehemmiyeti bu ayrılığa bağlı olmayacak.

Giray Bulak’ın kulübe adım atmasıyla beraber neredeyse tüm taraftarların içini bir hüzün kaplamıştı ve kendimizi kümenin en ciddi adayı olarak ilan etmiştik bu olaydan sonra. Bu imza ve umutsuz sezon beklentisiyle beraber yapılan transferlerde ciddi bir çalışma olmadığını göstermişti kulüpte. Sürekli ters bir şeylerin gittiği kulüpte beklenmedik şekilde Giray Bulak’la yolların ayrılması haberi ise kendi adıma sevindirici bir gelişme oldu önümüzdeki sezona dair. Tabi ki gitme şekli ve zamanı hoş durmuyor, profesyonel anlayışa göre anlamsız bir durum var fakat sonuçta başarılı olamayacağı çok muhtemel olan birisinin erken zamanda gönderilmesi de bir taraftar olarak sevindirici. Burada yönetimin geçmişteki hatalarının sonucu olarak kulübümüz için olağanüstü başarısızlıklar diye değerlendirebileceğimiz durumdan ders çıkarmış olmasını temenni etmekle beraber yine aynı kafanın işleyeceği varsayımı daha ağır basıyor. Giray Bulak sadece bir örnektir Türk futbolunda ve bu tip örneklerin sayısı da oldukça fazladır. Bizde başka bir örnek bulacağız diye düşünüyorum ismi Giray Bulak olmayan. İsteğimiz ise gerçekten kariyerinde bir şeyleri başarmış ve daha fazla başarı isteyen birisini takımın başında görmek.

Bu olay haricinde kulüpte yaşanan bir başka gelişme ise transferde biz zamanların çok konuşulan, geleceğin en iyi futbolcularından olarak gösterilen fakat olamayan Cafercan Aksu’nun takımımıza dahil olması. Benim için bu transferin değerlendirmesi kulübe olan maliyetiyle orantılı. Profesyonellik kariyerinin neredeyse tamamını alt liglerde geçirmiş bir oyuncu için kulübümüz her ne kadar kötü zamanların içinde olsa da büyük fırsattır. Şanslının futbolcu olduğu durumda kulübe ekonomik yükü az ve verilen şansın kendiside farkında ise hem kendisi hem de takımı için faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder