13 Kasım 2010 Cumartesi

Bu Sefer Olacak mı?


Kötü bir başlangıçtan sonra teknik adam değişikliğiyle iyi bir görüntü veren Gençlerbirliği’miz ile Beşiktaş bu hafta Ankara’da karşı karşıya geliyor. Maç öncesi tabloya baktığımız zaman iki takımda istediği yerlerden oldukça uzakta. Diplerden kurtulmak için oynayacağımız bu karşılaşma öncesinde önemli birçok ismimizin sakatlıkları bizi düşündürüyor ancak rakibinde aynı konuda durumu bizden farklı sayılmaz. Form durumlarına baktığımız zaman biz daha fazla şanslı gözüksekte istatistiklere inanan biri olarak ligde uzun senelerdir Beşiktaş’ı yenemememiz ve lig tarihindeki en başarısız olduğumuz takımlardan birisi olması dezavantaj durumunda.
  

Geçtiğimiz hafta hem ofansif hem defansif anlamda yaptığımız bireysel hatalar sonucu kazanmamız gereken bir karşılaşmadan berabere ayrılarak sonuca üzüldük ama oynanan oyun bizi oldukça memnun etmişti. Sahaya çıkan kadronun isim fark etmeksizin belli bir sistem dahilinde oynaması, oyun planına bağlı kalması ve oynama istekleri senelerdir görmediğimiz, özlediğimiz sahnelerdendi. Bu maç öncesi de bu oyun anlayışını devam ettirebilmemiz durumunda maçı kaybetmeyeceğimiz inancındayım. Takımın ofansif kilit isimlerinden Harbuzi ve Zec’in yokluğunda Hurşut ve Serkan Çalık’a büyük iş düşecek. Bunun haricinde savunmadan Aykut Demir’de bu karşılaşmada yer alamayacak. Sezon başında düşündüğümüz kadrodan sakatlıklar sonrası oldukça farklı bir kadro çıkacak sahaya. Düşündüğüm olası kadro şu şekilde.

Kendi içinde büyük sallantıda olan rakip Beşiktaş’ın ise önemli fizik güç eksiği var. Bu da bizim için bir avantaj olabilir eğer geçtiğimiz haftalardaki gibi pas trafiğini iyi ayarlayabilirsek hatlar arasında boşlukları çok bırakan Beşiktaş karşımızda epey zorlanacaktır. Maça neredeyse ikinci takımımızla çıkmamıza rağmen bu maç için umudum oldukça fazla ve ligde yıllardır yenemediğimiz Beşiktaş’ı bu sefer yeneceğimizi düşünüyorum. Skor tahminim ise 2-1.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder